Beyköy’ün içme suyu problemi çözeceği düşünülen Bıçkıdere ilgi bekliyor. Halkın talebi üzerine 6 ay önce dereden su kaynağı olarak yararlanılması için yazışmalar yapıldı, talep Ankara’ya iletildi. Suyun debisi ve kalitesinin ölçülmesi için araç istendi. Ancak 3 ay geçmesine rağmen Ankara’dan henüz cevap gelmedi. Ankara’dan gelecek cevap sürecinin ve 1 yıl sürecek ölçüm işleminin hızlandırılması için destek bekleniyor.
Beyköy’de yaşayan vatandaşların talebi üzerine Bıçkıdere’yle ilgili yazışmalara ön ayak olan Maksut Şahin Ankara’ya kadar ulaştıklarını ancak 3 aydır cevap alamadıklarını dile getirdi.
“Kavakbıçkı, Çınardüzü ve Kaladebi köyü arası vadi burada ki su da akıp gidiyor. Ben Beyköy Belediyesi kurucularındanım o zamandan beri burada bir gölet yapılması için çalıştık. Ben de vatandaş olarak Özel İdareye müracaat ettim, bu evrakları Düzce’de İl özel İdaresinden çıkarttık Ankara’ya kadar ulaştırdık 3 aydır cevap alamıyoruz. Sulama Gölet’i istiyoruz buraya, içme suyu olarak bu su bize lazım olacak. Buraya incelemeye gelen mühendis arkadaşlar burası güzel yer olur dediler bu yüzden ben bu olayı takip ediyorum. “
Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ise İl koordinasyon toplantısında bu konuyu dile getirdiklerini ve sürecin başladığını söylerken,DSİ’nin çalışmalara başlayacağını belirtti.
Kılıç, “Bıçkıderemiz bizim yıllardan beri biz bu derenin Sulama Gölet’i haline getirilmesini istiyoruz. Beldemizde yaşayan vatandaşlarımızın talebi üzerine, bundan yaklaşık 5-6 ay öncesinden Maksut Şahin bu işin önderliğini yaparak yazışmasını yaptı. Konuyla ilgili DSİ’ye bireysel olarak biz ve vekillerimiz takip ettirdik. En son olarak İl Koordinasyon toplantısında gündeme getirdik, talebimizi DSİ Genel Müdürüne ilettik, Beşir Özcan’dan sürecin hızlandırılmasını talep ettik. Öncelikle suyun debisinin 1 yıllık izlenimin yapılması gerekiyor. Burada ki suyun günde ne kadar toplayacağı, suyun kalitesini bilmiyoruz, teknik olarak DSİ bu konuda çalışmasını yapacak. Bunda önce ki İl Koordinasyon toplantısında genel müdürün vermiş olduğu talimatla sürecin başladığını biliyoruz. İçme sularında İstanbul’a su veriyoruz ama yarın Düzce ili olarak susuzlukla karşı karşıya kalacağız. Herkesin bir A Planı var ama B Planı yok, burası gelecekte içme suyu konusunda B Planımız olabilir. “ diye konuştu. 

Haber: H. İŞCAN