12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin en fazla yıkıma yol açtığı ilçe olan Kaynaşlı’da büyük yıkımın 18. yıldönümü nedeniyle belediye tarafından anma programı düzenlendi. İlçe meydanında düzenlenen programa Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okunan anma programında duygusal anlar yaşandı. Yakınlarını kaybeden vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Okunan duaların ardından program ikramla son buldu.



“Kaynaşlı eski canlılığını kazanmaya başladı”
Programın ardından Öncü mikrofonuna açıklamalarda bulunan Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, depremden önce imarı tamamlanan Kaynaşlı’nın depremle yerle bir olduğunu anımsatarak, ilçenin tekrar eski haline dönmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi ve şöyle devam etti:
‘’Rabbim böyle bir afeti bir daha ilçemize ve ülkemize yaşatmasın diyorum. Depremde vefat edenleri ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Elbette 12 Kasım Depremi’nden önce Kaynaşlı imarını tamamlamıştı. Fakat bildiğiniz gibi yüzde 98 oranında Kaynaşlı yerle bir oldu. Son zamanlarda ilçemizin yeni imar planı onaylanması ve ilçeyi kentsel dönüşüm ağına dahil etmemiz eski görünümüne kavuşacak. Plan tadilatında da gerekli değişikler yapıldıktan sonra hem halkımız hem de müteahhitler kanadıyla hem de belediyemizin onlara gösterdiği yönünü açma çalışmasıyla Kaynaşlı eski canlılığını kazanmaya başladı. Biz umut ediyoruz ki büyüklerimizle birlikte, onların duasıyla, bizim gayretimizle, Allah’ın takdiriyle 3-5 sene sonra Kaynaşlı eski güzelliğine kavuşacaktır. Şuanda biz geldiğimizden beri 3-4 sene içerisinde mahallelerimizde gerekli çalışmaları yaptık. Güzel çalışmalar yaptık. Artık önümüzdeki yıl itibari ile merkezdeki çalışmalarımıza hız vereceğiz. Yılbaşından sonra gerek yeni belediye binamız, meydanın düzenlenmesi ve farklı konseptle birlikte Kaynaşlı’yı önümüzdeki yıl bu vakitlerde farklı görüntüye kavuşacağını inanıyoruz.” dedi.

“Depremi hala yaşıyoruz”
Öte yandan Nevzat Kumbasar adlı vatandaş da depremde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Depremi nasıl yaşadığımın farkında olmadan her yer birbirini karıştı gitti. Enkaz altından çıkabilenler çıktı, çıkamayanlar vefat etti. Depremi hala yaşıyoruz. Deprem henüz bitmiş değil.” ifadelerini kullandı.






 

Haber: C. ÜSTÜNER