Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, dün akşam Öncü Tv'de Haftaya Bakış programında Özlem Yavuz'un konuğu oldu. Korkmaz, programda öncelikle Üçköprü'de son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili düşüncelerini açıkladı.

 

Kriterlerde esneme olmalı

Üçköprü'de çözümü üretecek olanın karayolları olduğunu vurgulayan Korkmaz, kavşak ya da cep yapılmasına itiraz eden karayollarının kriterlerini biraz esneebileceğini belirtti.

 

Son aylarda ölümlü kaza sayısı arttı. Orada bir sorun var vatandaşı rahatsız eden. Daha önce cep vardı kazalara neden oluyor denildi ama kapatılması çözüm olmadı. Yeni bir çözüm olmalı, ciddi çalışmalar var konu bakana iletildi. Karayollarından üst düzey bir heyet bölgey gelerek inceleme yapacak ve her kes için bir çözüm ürtilecek. Cep kapandığı zaman alternatif sunmanız lazım, çözümü üretecek olan karayolları, kriterleri var ama çözüm olacaksa kriterlerde esneme olmalı.Şu aşamada artık karayolları onay veriyor. Onlar da görüyor sıkıntıyı. Orada sıkıntı olduğunu kabul etmek lazım. Çözümsüzlük olmaz siyasilerin çözüm üretmelidir.”

 

Kaynaşlı'da ilkler yapıldı

 

Kaynaşlı ile ilgili olarak belediye tarafından hazırlanan tanıtım videosunun da izlendiği programda Korkmaz, ilçede bu dönemde yapılan ve kazanımları sayılacak yatırımları anlattı.

 

İlk defa hastane ilk defa öğrenci yurdu, ilk defa TOKİ, ilk defa mesire alanı yapılıyor Kaynaşlı'da. Bunlar Kaynaşlı'nın kazanımlarıdır. Kaynaşlı'nın fiziki çehresi değişmektedir. Devlet hastanesi ilk defa yapıldı, şimdi yapıldı bu yatırımlar. Bunlar Kaynaşlı'yı gelişirecek yatırımlardır. Bu çalışmalarımız devam edecek. Biz keşfedilmeyi bekliyoruz. Önce kendi güzelliklerimizi tanıyalım sonra tanıtalım. Büyük bir eksiklik tanıtamamak. Düzce'yi sevmek lafta olmaz harekete geçmek lazım.”

 

Prefabrik yapılar kaldırılacak

özellikle D-100 karayolu üzerinde bulunan eğrelti yapılardan kurtulmak için karayollarının harekete geçtiğini söyleyen Korkmaz, projenin alt yapısının hazır olduğunu ifade etti.


O görüntü Kaynaşlı'ya yakışmıyor. Deprem zamanı yapılan eğrelti yapılar yakışmıyor. Belediye olarak yazışma yaptık, karayollarının sorumluluk alanında. Bundan sonra gelenlere ruhsat vermiyoruz. Son noktayı karayolları koyacak. Alt yapısı hazır durumda. Çoğu kullanılmıyor zaten. Bizim bir handikabımız var. Prefabrikler şahıs arazilerine izin verilmiş, prefabrikler boşalınca sahibine kalacak. Burada mülkiyet hakkı doğacak. Oturan da sahipleri değil. Bir mahallede 30 tanesini biz kaldırdık. Biz boşaltılması için dolaylı yoldan zorluyoruz.”

 

Sanayi olmaması çok da eksiklik değil

 

Korkmaz, Yoksul aileler için 30 dönümlük araziye TOKİ'nin 100 konut daha yapacağı bilgisini verirken, ilçenin sanayi alanında gelişmemesinin çok da önemli olmadığını söyledi ve kaynaşlı'nın spor yurizminde gelişeceğini belirtti.


Kaynaşlı'da sanayi arazisi yok. Bu demek değildir Kaynaşlılı gençlerimiz işsiz asla değil, nitelikli gençlerimizin tamamı fabrikalarda işe gidiyorlar. Bunu servislerle aştık, bizde sanayi bacası yok kirlilik yok, bizde işsiz olanlar eğitimi olamayanlar ya da iş beğenmeyeneler.Sanayinin olmaması bizim için büyük bir eksiklik değil zaten başka çaremiz de yok çünkü arazimiz yok. Kaynaşlı spor turizminde gelişecek. Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'ı da çekmek için çalışıyoruz. Bakın mesela, Fenerbahçe kampını bitirdi gidiyor ama bir çok futbol takımı sıra ayırttı. Eylül ayına kadar dolu. Bütün Türk futboluna hizmet ediyor. Bugün Düzce Fener Bolu maçıyla olağanüstü bir gün yaşadı bu maç niye burada yapıldı Topuk'un sayesinde.”

 

Kaynaşlı'nın orta öğretim ve yüksek öğretimde önemli adımlar attığını söyleyen Korkmaz, ilçenin önünü açacak iki alanın eğitim ve turizm olduğunu belirtti.

 

Eleştiri de doğru yapılsın

 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Kaynaşlı'nın sahipsiz bırakılmadığını ve ilçenin gelişimi için bir çivi dahi çakılmadığını iddia eden CHP Kaynaşlı eski ilçe başkanı Cemal Çapar' a cevap veren Korkmaz, eleştirinin de doğru yapılması gerektiğini savunurken, yapılan eserleri görmek gerektiğini kaydetti.

Bilgi eksikliği olabilir, hastane dedik, yurt dedik, okul dedik, bu saydığımız eserlere milletvekillerimizin de büyük katkısı var. Kaynaşlı'daki gelişmeleri görmemenin izahı kabl edilebilier değil, yeterli mi tabi ki değil, ancal alınan mesafe güzel, Kaynaşlı ilk defa kabuğunu kırıyor. Bu eserleri kim yaptı. Siyaset yapılır da doğru yapılır. Eleştiri doru yapılsın. Biz eksiğimiz yok demiyoruz ki, elimizden geleni yapıyoruz. Biz Kaynaşlı için yol çıktık.

Siyasi tartışmaların içie bilinçli olarak girmediğini söyleyerek kavga edersem asli görevimi unutmuş olurum.”

 

Vaadleri adaylar verecek

 

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden görev verilirse aday olmak istediğini yineleyen Korkmaz, seçim öncesi vaadde bulunmayacağını, adayların vadde bulunması gerektiğini söyleyerek, “ Biz şu an halka hesap veriyoruz” dedi.

Biz vaad vermiyoruz, biz şu an hesap veriyoruz. Vaadleri adaylar verecek. Biz sözler vererek geldik bu göreve. Şimdi bu sözleri yerine getirip getirmediğimizi halka hesap veriyoruz.”

HABER: H.İŞCAN