30 Ağustos Zafer Bayramı Düzce merkez ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Kaynaşlı’da düzenlenen törende ise çelenk krizi yaşandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde Kaynaşlı’da düzenlenen resmi kutlamada CHP ilçe teşkilatının çelenk sunmasına resmi bayramlara getirilen yeni düzenleme gerekçesiyle izin verilmedi.
Uygulamaya tepki gösteren CHP Kaynaşlı İlçe Başkanı Cemal Çapar, milli bayramların Türk ulusunun bağımsızlığını vurgulayan önemli günler olduğunu ifade ederken, milli bayramların halktan uzak kutlanmaya çalışıldığını öne sürdü.
Çapar, “Bayramlar sevinçli günümüzdür. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz günlerdir. 90 yıldır cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ulusumuzun bağımsızlığı için mücadele eden şehit ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anmaktayız. 5 Mayıs 2012 tarihli 28283 sayılı tören ve kutlama yönetmeliği ile değiştirilmiştir. Milli bayramlarımızı halktan kopuk gençlerden uzak, çocuklarımızdan saklarcasına kutlama programları yapılmaktadır.” dedi.
Milli Bayramlarımızı Geri İstiyorum
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlama programına siyasi partiler davet edilmemesini eleştiren Çapar, bu durumun cumhuriyet rejiminin kazanımları olan egemenlik, bağımsızlık, demokrasi ve hürriyet sözcüklerinden rahatsızlık duyulmasından kaynaklandığını savundu.

Çapar, “Sivil toplum örgütleri çağırılmamıştır. Program sadece kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı siyasiler ve sivil toplum örgütlerinden, halktan uzak kısır döngü içerisinde kutlamanın altında ne yatmaktadır? Bugünkü AK Parti iktidarı milli bayramlarımızı halkımızla birlikte coşku ile kutlarken program değişikliği yapmıştır. Amaçları cumhuriyet rejiminin kazanımları olan egemenlik, bağımsızlık, demokrasi, özgürlük ve hürriyet sözcüklerinden rahatsız olmaları. Bu saydıklarımı Türk ulusunun bireylerine kazandıran Mustafa Kemal Atatürk’ten, İsmet İnönü’den rahatsız olmalarıdır. Sevinçli günlerimiz olan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren o güzelim milli bayramlarımızı geri istiyorum. Siyasi parti yöneticisi olarak, Kaynaşlı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak bayramlarımıza dokunmayın. Atamıza olan sevgimizi, bağlılığımızı kimse elimizden alamaz. Milli bayram günleri çelenk sunmak istiyoruz.” diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR