12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nde en fazla can kaybının yaşandığı ilçe olan Kaynaşlı'da yakınlarını kaybedenler 16 yıl sonra yeniden aynı acıları Kaynaşlı Mezarlığı'nda yaşadılar..

Bu acıyı yaşayanlar içinde yer alan ünlü futbolcu eski Beşiktaş'lı yeni Antalyaspor'lu Serdar Özkan'ın ablaları ve yakınları da  vardı… Serdar Özkan'ın ablalarını mezarların başında kur'an okurken ve gözyaşları içinde dua ederlerken bulduk..

            "ANCAK YAŞAYAN BİLİR"

Önce Ayşe Özkan'a duygularını ve 16 yıl önce yaşanan anıları ve yaşadığı travmayı sorduk.Ayşe Özkan mezarın  başında gözyaşları içinde 16 yıl önce yaşadıkları çile ve ızdırabı şu cümlelerle özetledi:" Bunu ancak yaşayan bilir"

Özlem Özkan'da acıyı derinden hissedenlerden biri.. "Yaşanan bu acı anlatılmaz ancak yaşanır ve yaşayanlar bunu daha da iyi bilir" diyen Özlem Özkan "Yıllardır bu acıyı yaşıyoruz. Kaybettiklerimizi de depemi de unutmak mümkün değil" dedi:

            HAYATIN EN BÜYÜK ACISI

Havva Özkan'a "12 Kasım 1999 sizin için ne ifade eder" diye sorduk. Gözyaşları içinde 16 yıl önce yaşadıklarını anlatan Özkan 'ın 12 Kasım değerlendirmesini şu şekilde özetledi:" 12 kasım bizim için hayatın en büyük acısını hissettiğim bir gün...":

Her bir deprem acının izahını yapmak aslında saklı olan bir çok duygunun dışa yansıması olarak da izah edilebilir. Bu kısa zaman zarfında ancak bu kadarını yansıtabiliyoruz.Bu vesileyle Kaynaşlı'da ve Düzce'de 12 Kasım 1999 Düzce depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle, hürmetle, şükranla, dua ve niyazlarla bir kez daha anıyoruz.   

Haber;E.TAYHAN