12 Kasım 1999 Düzce depreminin deprem üssü olan Kaynaşlı'da hayatını kaybeden 316 kişi dualarla anıldı. Vali Ali İhsan Su’nun katılmadğı anma programının Geçtiğimiz yıla nazaran daha sönük geçtiği gözlemlendi.

Kaynaşlı meydanında tertiplenen programda konuşan kaymakam Şenol Koca, depremin ne ilk ne de son olmayacağını hatırlatarak her zaman hazırlı olmamız gerektiğini vurguladı. Koca, "deprem kendisini unutulduğu dönemlerde acı bir şekilde kendini hatırlatıyor" dedi:

316 kişinin hayatını kaybettiği Kaynaşlı'da deprem şehitleri için tertiplenen programda önce Kur'an-ı Kerim okundu ardından dua getirildi.

Düzce Müftüsü Selami Emen tarafından getirilen duanın ardından program ikramla devam etti.Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar'ın yurt dışında olması nedeniyle başkan vekili Mustafa Güner ve eski belediye başkanı İsmail Korkmaz'ın da hazır bulunduğu program öğlenden sonra Kaynaşlı Merkez Mezarlığında devam etti..

Kaynaşlı mezarlığında depremde yakınlarını kaybedenleri dua ederken bulduk.İşte depremde kardeşini ve dayısını kaybeden Selda Kılıç'ı deprem şehitlerinin mezarı başında onları anarken ve dua ederken bulduk:

Kaynaşlı'da depremin acısı dua ve niyazlarla bir daha yaşanmamak üzere adeta toprağa gömülürken gelecekten umut ve ümit yayan bir gelecek özlemiyle kaynaşlı'da hayat acısı ve tatmısıyla devam ediyor.

 

Haber:E.TAYHAN