Katı atık bertaraf tesisinin Kaynaşlı’nın Darıyeri Hasanbey Köyü’ne yapılacağının duyulması önce köy halkını hareket geçirirken hemen ardından Kaynaşlı Muhtarlar Derneği’nde toplanan muhtarlar, yayınladıkları ortak imzalı bir kararla “söz konusu yere bu tesisin yapılmasına köy muhtarları  ve ilçe eşrafı olarak karşı olduğumuzu arz ederiz” yazılı resmi makamlara yazılacak dilekçeyi de imzalayarak tepkilerini dile getirdiler.

Darıyeri Hasanbey Köyü’nden Tepki Var
Darıyeri Hasanbey Köyü Muhtarı Ali Akkanoğlu “böyle bir duyum bile köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızın uykusunu kaçırmıştır” diyerek yaptığı açıklamada “söz konusu yer İSKİ su havzasında Kaynaşlı Sarıçökek Darıyeri Hasanbey köyleri içme suyu havzasına yakındır. Buraya atılacak çöp Kaynaşlı’nın su kaynağını da Kaynaşlı’yı da bitirir. Halkımız küçük bir duyumla büyük bir endişeye kapılmıştır. Kesinlikle böyle bir rüya bile görmek istemiyoruz” dedi:

Muhtarlar Derneği Başkanı Turna’da Tepkili
Kaynaşlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Turna’da yaptığı açıklamada “böyle bir duyum bile bu muhtarlarımızın büyük canını sıkmıştır. Muhtarlarımız tepki için bir araya gelmişlerdir. Böyle bir proje Kaynaşlı’nın suyunu da turizmini de öldürür bitirir. Halkın tepkisi had safhada. Muhtarlarımız böyle bir tepkiden duydukları rahatsızlığı dile getirmek için bir araya gelmişlerdir. Böyle bir proje Kaynaşlı’yı bitirir turizmi de tabiatı da bitirir suyunu da içilmez kılar. Kaynaşlı’ya yazık olur. Biz halkın tepkisini dile getiriyoruz” diyerek yetkililerin açıklama yapmasını beklediklerini dile getirdi.



Muhtarlardan Ortak İmza
Kaynaşlı Muhtarlar Derneği’nde bir araya gelen Muhtarlar tepkilerini imzaladıkları bir dilekçeyle ortaya koyarak yetkililerden “açıklayıcı bir açıklama bekliyoruz, bilgi istiyoruz” diyerek ortak bir bildiri yayınladılar. Halkımız sabırsızlıkla detaylı bilgi bekliyor “ diyen muhtarlar yetkililerden gelecek bilgilerin can kulağıyla ve merakla beklendiğini dile getirdiler.
 
Tanal’da Ziyaret Etti
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’da Kaynaşlı Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek Muhtarların sorunlarını dinledi. “Böyle bir çöp sorununu ilk kez sizden duyuyorum” diyen Tanal :” Halktan gizli bir şey yapılmaz. Varsa bir hukuksuzluk vatandaşlarımızın yanında olacağız” diyerek öncelikle sağlıklı bilginin sağlanmasının gereği üzerinde durdu.