Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Fenerbahçe'nin Kaynaşlı' Topuk Yaylası'ndaki sosyal tesislerine maliyenin yıkma talebinde bulunduğu yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Kapanması mümkün değil

Korkmaz, “Basına yansımış ancak kesinlikle resmi bir bilgi yok. Kapanması mümkün değil. Çok büyük prestijli bir yatırım. Yasal bir engel varsa aşılır. Fenerbahçe çok büyük bir takım. Onunla ilgili bir haber de prim yapıyor. Dolayısıyla bu da duyumlarla hareket edilen bir haber.”dedi.

Depremden bu yan İlçe merkezinden kaldırılmayan prefabrik yapılarla ilgili bilgi aldığımız Korkmaz, Kaynaşlı'da yapılaşma hareketi başlattıklarını ve herkesin ayak uyduracağını söyledi.

Herkes ayak uyduracak

Korkmaz, “Prefabrik yapılarda sahipleri değil, mağdur ailelerimiz oturuyor.. Onlara da kaymakamlığımız, aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile yoksul konutu yapılacak. Projesi için onay çıktı. Yaklaşık 100 konutluk yoksul konutu olacak. Prefabrikte oturan mağdur insanlarımız oraya transfer edilecek. Böylece bu sorunu çözeceğiz. Prefabrik işyerleri vatandaşların özel mülkiyeti. Özel mülkiyete müdahale edemiyoruz. Ancak bunlar ömrünü doldurmuş zamanla yenilenecek. Yapılaşma hareketi başladı. Bunlara herkes ayak uyduracak.”diye konuştu.


Bolu Dağı ışıklandırılması ve ilçedeki diğer çalışmalar ile ilgili olarak Korkmaz şunları dile getirdi:

“Bolu Dağı'nın ışıklandırılması aydınlatmada yaşanan teknik problemlerden ertelendi. Bu yıl inanıyoruzki hem aydınlatma hem de asfalt çalışması başlayacak. Böylece bölge turizmine büyük katkı sağlayacak. Bu da tetikleyici olacak. Kaynaşlı'dan başlarak Bolu Dağı bitimine kadar yapılacak. İlçede yeni bir hamle başlattık. Asfat, yol yapım, kaldırım çalışmlarımız olsun hepsi devam ediyor. TOKİ'deki kura çalışmları yaptık. TOKİ ve Hastanemizin yollarını yapacağız. Kırgın çayırında çalışmalar devam ediyor. 11 Mayıs'ta hıdırellez şenliği düzenleyeceğiz. Halkımıza güzel süprizlerimiz olacak. Kapalı pazaryeri çalışmamız da başladı. Bir ay içerisinde bitecek. Ana caddemizi kapatıyordu.”

Haber: S. KAŞKIR