Çoban’da yapımına başlanan Dalçık projesi nedeni ile Çoban’ın bir kısmı trafiğe kapandı. Trafik Hamidiye Mahallesi’nde Ankara istikametinden veriliyor. Dün Hamidiye Mahallesi Mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 23 yaşındaki Merve Yüksel hayatını kaybetti.
Yaşanan bu üzücü olay sonrası trafik karmaşasına tepkiler yağmaya başladı. Bugün mikrofonlarımıza konuşan Hamidiye Mahallesi Muhtarı Mensur Bilgin, Dalçık çalışması ile ilgili sorunlar yaşadıklarını belirterek “Hamidiye Mahallesi’nin % 67’sinin bu yolu kullanarak çarşıya gidiyor.

Bunların da %30’u motor ya da bisiklet kullanıyor. Biz daha önce de beyan ettik burada sıkıntı var diye. Vatandaşın da suçu var. Üst geçidi kullanın lütfen.” Şeklinde konuştu.

“Bunu daha önceden de beyan ettik. Düzce’nin güneyi ve kuzeyi sıkıntılı diye. Hamidiye Mahallesi’nin % 67’si bu yolu kullanarak çarşıya gidiyor. Bunların da %30’u motor ya da bisiklet kullanıyor. Vatandaşın da suçu var. Daha önce beyan ettik üst geçitleri kullanalım diye. Vatandaş geçmiyor. Yıllardan beri canımız yanıyor. Yapılan işler günlük olmasın. Rica ediyorum, ışıklı kavşaklardan veya üst geçitlerden geçelim. Bisiklet veya motosikletler nereden geçecek bu yolu mecbur kullanıyor. Yaya geçitlerine çakıl döktük, adam onun üzerinden geçiyor. Nereden geçecek, Çoban’dan geçemeyecek, Öztürkler zaten belli. Nereden geçecek.”

Haber; R. BAL