Yaz sezonu öncesinde Gölyaka TEM girişinden Kaynaşlı istikametine kadar D-100 Karayolu'nun belli noktalarında devam eden onarım çalışmalarının hala tamamlanmaması tepkilere yol açıyor. Özellikle son günlerde D-100'de art arda meydana gelen kazaların faturası bu çalışmalara kesiliyor. Hem çalışma yapılan bölgelerde trafiğin tek şeride düşmesi hem de gerekli trafik işaretlerinin konulmaması karayollarını bir kez daha eleştirilerin odağına taşıdı. Şahit oldukları kazalar nedeniyle haber merkezimize ulaşarak, şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, 6 aydır devam eden yol yapım çalışmasının halen bitmemiş olmasına sitem etti.

BİR AN ÖNCE YAPSINLAR YOKSA AYAKLANACAĞIZ”

Akpınar Köyü Muhtarı Tuncay Er, dün kahvehanede oturduğu sırada bir kaza daha olduğunu ve kahvehanenin önünde direk olmasaydı kazanın bir faciaya yol açabileceğini söyleyerek şunları ekledi: “Bu ayıp karayollarının ayıbı. Bu çalışma 6 aydan beri sürüyor. Buna bir an önce çözüm bulunmasının istiyoruz. Çünkü çok canlar yanıyor. Hatta burada yıllar önce ışık da yoktu, biz yaptırdık. Buna bir çözüm bulsunlar. Burayı bir an önce yapsınlar yoksa biz halk olarak ayaklanacağız. Şu an trafik tek şeritten akıyor kısım kısım yolları kapatıp açıyorlar. Görüyorsunuz burada dünden beri kaç kişinin canı yandı. Biz kimsenin canının yanmasını istemiyoruz.” dedi.

KARAYOLLARININ YAŞATTIĞI SORUNU HİÇBİR YERDE GÖRMEDİM”

Başka bir vatandaş ise şunları söyledi: “Ben Avrupa’da yaşıyorum. Ben Türkiye’deki karayollarının yaşattığı sorunu hiçbir yerde görmedim. Avrupa’da asla böyle bir şey göremezsiniz. Muhakkak bir işaret koyarlar ve hiçbir kazaya da mahal vermez.”

İNSANLAR ÖLÜYOR, KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL”

Bir başka vatandaş ise üst geçit gerekliliğine dikkat çekerek; “Soğancı mevkiine üst geçit yapsınlar. Burada insanlar ölüyor, kimsenin umurunda değil. Buraya üst geçit yapsınlar, ışıkları yapsınlar, eksikleri gidersinler” diye konuştu.

İHMAL VAR MI?”

Öte yandan bölgede yaşayan vatandaşların şikayetleri “İhmal var mı?” dedirten cinsten… Çalışmaların 6 aydır sürüyor olması ve şu an hava şartlarının elverişsiz olması nedeniyle durdurulması “Ne zaman bitecek bu çile?” sorusunu akıllara getiriyor. Ayrıca kış geliyor… Bu sorun bir an önce çözülmezse kar, kış ve yağmur gibi etkenlerin de üstüne eklenmesiyle kaza riskinin daha da artmasından endişe duyuluyor.