Bu yıl ilki Düzenlenen Valilik ve İl Kültür Müdürlüğünün hazırladığı Turizm eylem planı içerisinde yer alan “Düzce’mizi tanıyalım tanıtalım” başlığı adı altında geziler organize ediliyor.Turizm haftası sonuna kadar devam edecek olan gezilerin ilkine gidecek öğrenciler Vali Adnan Yılmaz tarafından uğurlandı. Havanın yağışlı olmasına dikkat çeken Yılmaz, ambulansların da kaza yaptıklarını hatırlatarak şoförlerden çok dikkatli olmalarını istedi ve dua etti.

 

Yılmaz, “Su sporlarına düşkün olanlar için Ankara’dan İstanbul’dan ve Türkiye’nin her yerinden geliyorlar bu beni çok mutlu ediyor, vatandaşımıza da iyi bir gelir kaynağı oluyor. Bugünkü yapılan ise Turizm eylem planımızın kutlama çerçevelerinde lise öğrencilerimizin ilimizin Turizm elçileri olsunlar önce kendi illerini ilçelerini tanısınlar ki gelen her türlü turiste hizmet etsinler. Tarihi mekanlarımız, müzelerimizi gezsinler görsünler, yolları bahtları açık olsun Allah kazadan korusun yavrularımızı. Şoförlerimiz de dikkatli olsunlar niye hiç elinde olmayan sebeplerle, örneğin Ambulans siz yaralıyı alıyorsunuz kaygan yolda kaza, Allah korusun çok dikkatli olmak zorundayız, Allah tekerinize taş değdirmesin. “ dedi.

 

Turizm İl Müdürü Özcan Budak ise Düzce’yi tanıtmak için hazırladıkları eylem planını anlatarak gezi programının nasıl işleyeceğini söyledi.

 

Budak, “Bu sene Sayın Valimin bize ışık kaynağı olma sebebiyle 2013-2018 Düzce’yi tanıtma anlamında eylem planı hazırladık, bu gezi programı da bunun bir bölümü. Turizm haftasında ilçelerimizden 12 minibüs öğrencilerimizi alıp, Konuralp müzesi, Akçakoca Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi ve Turizm işletmelerimiz, Perşembe günü Aydınpınar, Güzeldere Şelalesi, Efteni Gölü, Toptepe, Gölyaka Kültür Parkı, 20 Nisan da Yığılca da Hasanlar baraj gölü, Saklıkent şelalesi, Sarıkaya Mağarası, Yoğun, Pelit, Mengen Şelaleleri, 21 Martta da Kaynaşlı Fenerbahçe Topuk Yaylası, Samandere Şelalesi gezilecek. Bu hafta öğrencilerimizle birlikte olup, güzel fotoğrafları çekerek bunları yıl içerisinde bir komisyonla değerlendirip önümüzde ki yıl Turizm haftasında ki bu öğrencilerimizi ödüllendireceğiz.” Dedi.
Özcan, ayrıca Düzce Valiliği ve Üniversitenin birlikte hazırladığı Şehir ve Kültür Düzce adlı kitap hazırlayıp Düzce’de bulunan öğrencilere ücretsiz dağıtacaklarını belirtti.

Haber: S. YANAR