Düzce'nin sorunları arasında başı çeken Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Bugün yapılan toplantı da ilk olarak Metin Büyük'ün yönetimden istifası gündeme gelirken toplantıdaki diğer sorunlar ise OSB'de yaşanan sıkıntıları bir kez daha ortaya çıkardı. OSB'de faaliyette bulunan sanayiciler özellikle yol sorununu gündeme getirirken Vali Bülent Kılınç'ta bu sorunun çözümü için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kılınç, “ Bizde yaşanan yol sorununun farkındayız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yol üzerinde izole çalışmaları yapıldığı için şu an yolun asfaltlanması söz konusu değil. İzole çalışmalarının bitmesinin ardından yani alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte OSB yolununda da asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. Mart ayında, devam eden izolasyon çalışmalarının bitmesi bekleniyor. Bizde Haziran'a kadar hava şartları da izin verirse yol sorununu çözmeyi düşünüyoruz. Bu konuda biraz daha sabırlı olmanızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Sanayicilerden diğer bir şikayette Uğur Suyu'na dökülen ve zehirli olduğu iddia edilen atıkların ardından çöp konusunda geldi. OSB'de çöplerin toplanması yönünde sanayicilerden eleştiri gelince araya Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz girdi. Yılmaz, “Bu konuda Belediye olarak ellimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.” derken Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te “OSB'deki fabrikaların evsel atıklarını alıyoruz. Bu konuda bir sorunumuz yok ama sanayi atıkları konusunda bizde sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda fabrikalardan yardım bekliyoruz. Fabrikalar atıklarını evsel ve sanayi atığı olarak ayırırlarsa bizde atıkları alma konusunda bir sıkıntı yaşamayız.” ifadelerine yer verdi.

OSB konusunda yaşanan bu sorunlar OSB'nin daha uzun süre gündemde kalacağının göstergesi olurken toplantı da OSB'deki sorunların kısa vadede sonuçlanmasının da zor olduğu sinyalleri verildi.