CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve MHP Düzce Merkez İlçe Başkanlığınca  7 Haziran milletvekili seçimi öncesinde AK Parti’den aday gösterilmemesi üzerine sosyal medyada Düzce halkına hakaret içeren sözler yazan Ak Parti milletvekili aday adayı Elif Keçeci hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Düzce 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşması yapıldı.

“Ben yazmadım, başkası yazdı!”

Keçeci, duruşmada şu savunmayı yaptı: “ söz konusu yazılar benim hesabımdan yazılmış ancak ben bilgisayar üzerinden sosyal paylaşım hesabıma girip çıktığımda hesabıma çıkış yapmadan ayrılıyorum. Bu nedenle benim hesabıma söz konusu yazıyı kimin yazdığını bilmiyorum. Olay günü parktaydım. Telefonum parkta otururken masanın üzerindeydi. Ben bir ara lavaboya gittim telefonum masanın üzerinde kalmıştı. O arada telefonumdan sosyal paylaşım hesabıma girilerek söz konusu yazılar yazılmış, tarafımın bilgisi yoktur. Suçsuzum, beraatimi istiyorum.”

Delilerin araştırılmasının ardından Keçeci’nin yaptığı savunmanın hayatın akışına aykırı olduğu, bu nedenle yapılan savunmaya itibar edilemeyeceğine karar verildi. Hakaretin muhatabının Düzceliler olduğu eylemin iletişim vasıtalarıyla hakaret kapsamında kabul edileceği belirtilerek Keçeci’ye hakaret suçundan bin 500 TL adli para cezası verildi.

Olay

Düzce'de Ak Parti'den 3 milletvekilliği için 66 kişi aday adaylığı başvurusunda bulunmuş, Ak Parti Düzce'den Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir'i milletvekili adayı göstermişti. Açıklanan milletvekili adayları listesinde adını göremeyen Elif Keçeci sosyal paylaşım sitesinden, "Ve açıklıyorum. Ben yokum listede kına yakın" diye yazarak aday gösterilmemesine tepki göstermişti. Elif Keçeci'nin paylaşımının altına yorum yapanlar üzülmemesini isterken, Elif Keçeci ise, "Benim için önemli olan T. amcamın yanında olmak, ama tabi Düzce'nin ş....... halkı asparagas haber yapmazsa. Çünkü Düzce her b.. beklenir, bu adi ş............." ve "Düzce'den genel merkeze ve Ak Saraya benimle alakalı asparagas haber yapmışlar ama hepsi deşifre olacak. Beni genel merkeze ve Ak Saraya kadar gidip şikayet edenler Ak Parti ailesinin kim olduğunu öğrenecekler" diye yorumlarda bulunmuştu.


Haber;S.KAŞKIR