Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişi hakkında idam kararı verilmesi ile ilgili tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de Cuma namazı çıkışı Belediye Meydanı’nda eylem yapıldı. Meydanda kurulan temsili darağaçları ve kefen giyen 4 genç dikkat çekti.

 

 

 Eylemde sık sık "Mursi seninleyiz", "Mursi’ye selam direnişe devam" sloganları atıldı.


Ak Parti Gençlik Kolları, Genç MÜSİAD Düzce Şubesi, Memur-Sen gibi bir çok Sivil Toplum örgütünün destek verdiği eylemde toplanan kalabalık “Rabia” işareti yaparak, darbeciler aleyhinde dövizler taşıdı.

 

 

 

Grup Adına açıklama yapan Düzce Sivil toplum platformu başkanı Mustafa Ketrez, Mısır'da darbe mahkemesinin 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde hukuki bir karara imza atarak 529 darbe karşıtı eylemci için idam cezası hükmettiğini hatırlattı. Ketrez, 529 kişinin sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet etti.

 

 

 Ketrez, Müslüman kimliği söz konusu olduğunda katliam yada hukuksuz uygulamalar hoş görüldüğünü savunarak “Dünyanın neresinde olursa olsun her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm cunta severleri kınıyoruz.” dedi.

 

 

 Yağan yağmura aldırış etmeyen kalabalık daha sonra hep birlikte avuç açarak dua etti.


Açıklama sonrası grup, Anıtpark’a doğru yürüyüşe geçti. Gaziantep caddesi ardından spor sokağa doğru ilerleyen kalabalığın tekbir sesleri ile sokağı inletti.

 

  

Sokaktaki vatandaşlar da meraklı gözlerle olup biteni izledi. Anıtpark’ta son bulan yürüyüş, olaysız tamamlandı.

 

 

 

 

Haber;S.Kaşkır