Bugünlerde adı “Parkları satan Belediye başkanı” şekline alınan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş bu konuya açıklık getirdi. Keleş, Düzce merkezdeki Avni Akyol ve Konak parkının satılmadığını park üzerindeki ticarethanelerin Maliye Bakanlığına devredildiği söyledi. “Ortada yanlış anlaşılma söz konusu.” Diyen Keleş, bu konuda şu açıklamaları yaptı:

SATMADIK DEVRETTİK!

 “Biz parkları satmıyoruz, sadece parkların üzerinde bulunun birkaç tane ticarethanenin altındaki kısmı devlete geri iade ediyoruz. Bu konuda spekülasyon yapanlar, yada yapmaya çalışanlar şunu çok iyi bilmeliler ki Düzce Belediyesi dışarıdan birisine satış yapmıyor. Sadece mülkün sahibi olan devlete ticarethane olan kısmını geri iade ediyor. Aslında her şeyin sahibi hazinedir, yani devlettir. Avni Akyol parkı Düzce Belediyesi’nin tapusundadır, ama İsmet İnönü parkı da Maliye’nin tapusundadır fakat Düzce Belediyesi tarafından kullanılmaktadır. Yine park olarak kullanılmaktadır. Bu konuşulan alanlar da yine park olacak.”

 YİNE PARK OLARAK KALACAK!

Maliyeye devrinden rahatsız olunmasını algılamada zorlandığını ifade eden Başkan Keleş, söz konusu alanların yine park olarak kalacağının altını çizdi.Düzce Belediye Başkanı Keleş, “Sadece Avni Akyol parkındaki ticarethane alanı olarak kullanılan bölüm ile konak parkındaki ticarethane kısmının maliyeye devri söz konusu. Satmıyoruz, maliyeye devrediyoruz. Yine park olarak kullanılmaya devam edilecek. Düzceli hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Tapu sahibi kim olursa olsun kullanım hakkı verme yetkisi Düzce belediyesi ve meclisine aittir. Her zaman tasarrufla ilgili müracaat edilecek kapı Düzce belediyesinindir. Kimsenin bu konuyu speküle etmesine izin vermeyeceğiz. Düzce Belediyesi’nin Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumuna faizleri hariç 100 milyonluk borcu söz konusu.  Bu borç yüzünden Düzce Belediyesi hizmet yapmakta zorlanmaktadır. Herhangi bir şahsi kişi ve kuruma satış söz konusu değil.”dedi.

Düzce’de park olarak kullanılan alanların bir çoğunun Maliye Bakanlığına Ait olduğunu hatırlatan Başkan Keleş, buna örnek olarak İnönü parkına işaret etti.  Keleş, İnönü Park’ının da Maliye Hazinesine ait olduğunu kaydetti.

GEZİ İÇİN BELEDİYE KASASINDAN KURUŞ ÇIKMADI

Başkan Keleş çok merak edilen Avusturalya gezisi ile ilgili de şu bilgileri verdi:“Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize ve finanse edilen inceleme seyahati idi. Türkiye’nin yerel kaynakları ile alakalı Jeotermal konferansı vardı. Sadece Düzce Belediyesi olarak ben katılmadım. 30 tane belediye katıldı. Düzce belediyesinin kasasından bir kuruş çıkmadı. Görevlendirme de Ankara’dan yapıldı, bizimle ilgili değil. Bu tür konularla Düzce Belediye başkanı ve belediyesini yıpratmaya çalışanlar yanlış yoldalar. Birçok kez yurtdışı seyahatine gitmem gerekiyor ve gideceğim de. Kardeş kent çalışmalarımız var. Yine git-geller olacak. “

BELEDİYE BAŞKANI KOLTUĞUNA ÇİVİLENSİN İSTENİYOR

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş yurtdışı seyahatlerine ilişkin yapılan eleştirilere de sert çıktı. Keleş, “Düzce Belediye Başkanı Koltuğuna otursun, çivilensin hiçbir yere gitmesin, görmesin hiçbir şey de yapmasın… sadece bizimle çay kahve içsin sohbet etsin yada cadde sokak gezsin ama Düzce’ye hizmet olmasın. Biz böyle bir Belediye başkanı değiliz. Koltuğuna oturan yada koltuğuna oturduğu için bir şey olacağını düşünen belediye başkanı değiliz.” Diye konuştu.

OTURAN BELEDİYE BAŞKANLARINI DA GÖRDÜK

Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinin önemli olduğunu vurgulayan başkan keleş bu konuda da hızlı tren projesini örnek gösterdi, eski başkanlara da göndermede bulundu.

Başkan Keleş, “Devlet Demiryollarıyla Düzce’den hızlı tren geçmesi için çok ciddi girişimlerle son noktalara taşıdım. Gitmeseydim, görmeseydim Japonya’dan hocalarla ortak çalışma yürütmeseydim, bunları Devlet Genel Müdürlüğüne götürmeseydik başarılı olabilir miydik?  Ben böyle bir belediye başkanıyım. Koltuğuna oturup, herkesin söylediğine itibar eden belediye başkanı değil. Oturan belediye başkanlarını da gördük. Düzce bizim dönemimizde çok ilerleyecek. Çok iş yapacağız. Yapılmak istenen Düzce Belediyesi borçlarını ödemesin, hizmet yapamasın başarısız olsun iktidarı kaybetsin. Sen ne yapacaksın. Nasıl ödemeyi düşünüyorsun. Bol keseden sallamak yada kenardan konuşmakla olmuyor. Böyle şeyleri itibar etmiyoruz. Bizim yaptığımız düzce belediyesinin ayağındaki prangaları kırmak, kırdığımız gün çok daha iyi olacak.”ifadelerini kullandı.  

Haber;S.KAŞKIR