Çamköy’de yaşayan vatandaşların çöp kamyonlarını depolama alanına sokmadığı eylemi değerlendirirken, buraya dökülen çöpün belediyenin  değil, Düzce’nin olduğunu belirtti. Keleş, kimsenin çamköy’deki masum vatandaşlar üzerinden rant elde edemeyeceğini ifade ederken, Kurugöl’deki alan açılana kadar buraya çöp dökülmesinin önüne kimsenin geçemeyeceğini de ifade etti.

 

Konuşmasına  gölette boğulan Tolga Çakmak adındaki çocuk nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek başlayan Keleş,  Düzce’de çöplerin 25 yıldır vahşi depolama ile toplandığını, belediye olarak bu yerin değiştirilmesi için üç kez girişimde bulunduklarını, ancak her seferinde kamuoyu tepkisi nedeniyle projelerin iptal edildiğini söyledi.

 

K urugöl’de kurulacak olan düzenli çöp depolama tesisi ile ilgili olarak da bilgiler veren Keleş, orman alanlarında çöp depolaması ile ilgili yargı kararının aşıldığını,  konu ile ilgili yazının Orman Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’ya gönderildiğini dile getirdi. Keleş, önümüzdeki hafta  yazının kendilerine ulaşmasını beklediklerini, ardından kısa zaman içinde çalışmaya başlanabileceğini ifade ederken, ihalenin yapıldığını, paranın da büyük bölümünün hazır olduğunu belirtti.

 

Çöp üretenin Belediye değil Düzce olduğunu söyleyen Mehmet Keleş, belediyenin sorumluluğunun bu çöpü rehabilite etmekle sınırlı olduğunu, çöpü dökenin de belediye başkanı değil düzce olduğunu ifade etti.  Kele, çöp arabalarını yolu kesildiği zaman ortaya çıkan kaostan Düzcelilerin nasibini alacağını söyledi.

 

Bazı kişileri Çamköy’de yaşanan olayları provoke etmekle suçlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu kişileri “Parazitler” diye nitelerken, Kimsenin yaşanan olaylardan rant elde etmeye çalışmamasını istedi.

 

Keleş, İSKİ’nin çöp alanının ıslahı çalışmalarına başladığını dile getirirken, çalışmanın Melen ve çöpler arasına bir duvar yapılarak başlayacağını, birtakım bacalarla çöpün gazının alınacağını, çöp suyunun da sızdırmaz  bir beton havuz içinde toplanacağını söyledi. Daha sonra buranın üzerinin toprakla kaplanacağını belirten Başkan Keleş, çöp alanının bölge için bir mesire alanı haline geleceğini kaydetti.

 

Başkan Keleş, kurugöl’de bulunan yeni alana çöp dökmeye başlayana kadar Çamköy’e çöp döküleceğini, bunun önüne kimsenin geçemeyeceğini söyledi. Kendisinin bu çöpleri yutamayacağını söyleyen Keleş, kimsenin Çamköy’e gidip boğazını sıkar gibi çöp kamyonlarını engellemeye haddi olmadığını da söyledi.