Borcunu ödememekte direten Krempark'ın ihalesinin fesh edilmesi için Belediye Meclisinden tam yetki alan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bundan sonraki süreci değerlendirdi. Sürecin Belediye meclise sunulan önerge ile başladığını hatırlatan Başkan Keleş, AVM ile ilgili tespit ettikleri 52 kusur olduğuna dikkat çekti. İhaleyi fesh ettiklerini söyleyen Keleş, hukuki sürecin başladığını bundan sonrasını mahkemenin vereceği karara bağlı olduğunu belirtti.


MAHKEMENİN VERECEĞİ KARARA BAĞLI


Keleş, “ Ortak yönetim olmasına karşın malikler tarafından karar alınmadığını gördük. Bodrum katlarında sığınaklar işyerine dönüştürülmüş. Ortak alanlar gecekonduya dönüştürülmüş. Sinemanın giriş çıkışları değiştirilmiş. İş merkezi dışa kapalı ancak dışa çıkma yapılmış. Bir kafeterya yapılmış. Düzce Belediyesi olarak hisseleri bedel karşılığında satmışız. Çoğu ödenmemiş. Tapumu “devredilmediği için ödemiyorum” diyor. Buna karşın sözleşmesinde “iskân alınması halinde tapu alınır” yazıyor. Bütün hacizleri kaldırdık “iskânını alıp tapunu al dedik” yine “olmaz” dedi. Paranın da bir zaman dilimi var. 3,5 yıl önce olmuş. Bu zamana kadar kiraları tıkır tıkır almışsın. Faiziyle ödeyeceksin. Kiraları getir bize takdim et dedik. Olumlu sonuç alamadık. Bunun sonucu olarak belediye meclisi olarak ihaleyi fesh ettik. Olay sadece hukuki süreç içinde yürüyor. Bundan sonraki süreç mahkemenin vereceği karara bağlı. Bunu tamamen Düzceli için yapıyoruz. Orası kıymetlidir asla birine yok pahasına satılmaz. Şehrin göbeğinde 7 dönümlük bir araziyi “oldubitti” ye getirilmesine yok edilmesine izin vermeyiz.” diye konuştu.


KİMSENİN MALINDA MÜLKÜNDE GÖZÜMÜZ YOK!


AVM yönetimini “hem suçlu hem güçlü” olarak nitelendiren Keleş, sözlerine şu şekilde devam etti:


“Hiçbir vecibeyi yerine getirmemişsin. Haklarını ödememişsin ama tıkır tıkır kiraları alıyorsun. Biz arkadaşa düşman değiliz. İflas etmesini yada AVM’nin kapatılmasını bizde istemiyoruz. Düzce’liler belediye hak ve hukukumuzu korur diye bize güvendiler, bizi seçtiler. Kimsenin malında mülkünde gözümüz yok.”


KAPATILACAK MI?


Kamuoyunda dolaşan “AVM Kapatılacak mı” söylentilerine Keleş, insan hayatını tehlikeye düşürecek bir durum söz konusu olduğunda kapatılabileceğini söyleyerek cevap verdi.


Keleş, “kapatılması için bütün usulsüzlüklerin devam etmesi, hayati riskin söz konusu olması lazım. Şuan kapatılmayı gerektirecek bir durum söz konusu değil.”dedi.


Keleş son olarak Özel İdarenin de Katı Atık Birliğine üyeliği için Vali Ali İhsan Su’ya yetkiyi verdiği Katı Atık tesisinin en geç Aralık sonunda açılacağını dile getirdi. Keleş, Ciddi anlamda Düzce’ye tasarruf sağlayacak olan Katı Atık tesisi ile birlikte Düzce’yi güzel bir süreç beklediğini dile getirdi.

 

HABER:S.KAŞKIR