Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Pazar günü geniş katılımlı bir toplantı ile yapılan ve Mustafa Keskin'in son kez Merkez ilçe başkanı seçilmesi ile sonuçlanan Merkez İlçe Kongresi'nin gerek safların ayrışmaya başlaması, gerekse aday adaylarının kendisini parti tabanına anlatabilmesi için çalışmaların startı niteliğinde olduğu dile getiriliyor.

Kongrenin ardından aday adaylarının parti tabanı nezdinde ağırlıklarını test etme imkanı bulduğu, pozisyonlarını geliştirmek isteyen adayların çalışmalara başladığı ifade ediliyor. Aday adaylarının yaklaşan Ramazan ayını parti içindeki güç odakları ile ilişkilerini geliştirebilmek için bir fırsat olarak değerlendirdiği belirtilirken, Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in seçim kadrosunu oluşturmaya başladığı ve mahalle kahvelerini dolaşmaya dayanan “Çaylar Bizden” adı altında bir çalışma programına hazırlandığı da gelen bilgiler arasında...

Merkez İlçe Kongresinde yapılan konuşmaların ve çalışan kulislerin de adayların Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Metin Kaşıkoğlu eksenlerinde kümelenen safların birisinde yer alabilme hesapları yaptığı da belirtiliyor.