Türkiye’de kentlerin gelecek planlaması ve imar düzenlemelerini içeren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen ‘Bulut Kent Bilgi Sistemi’ uygulamaya geçirildi. Düzce, Kent Bilgi Sistemi'nin uygulanacağı 16 il içerisinde yer aldı.

Keleş projeyi ‘tarihi’ olarak nitelendirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk kez kentlerin genel anlamda gelecek planlamasını içeren Bulut Kent Bilgi Sistemi'nde tüm yatırım giderleri yine bakanlık tarafından karşılanacak. İlk etapta Düzce'nin de aralarında bulunduğu 16 ili kapsayan projenin tanıtım ve imza töreni dün İstanbul’daki bir otelde gerçekleştirildi. Kent Bilgi Sistemi Açılış Töreni'ne katılan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, burada yaptığı konuşmada, projeyi ‘tarihi’ olarak nitelendirdi. Kent Bilgi Sistemi içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Keleş, ‘Kentlerin gelişmesi, imkanların ve kaynakların en etkin ve verimli şekilde kullanılmasından geçer. Bunlar içinde bilgi verileri günümüzde büyük önem kazanmaktadır. Kentsel yönetimin temeli mekansal analizlere dayanır. Düzce çok güzel coğrafi bir yapıya sahiptir. Şimdi Türkiye genelinde ortak bir bilgi hazinesinde buluşuyoruz.’ dedi.

Başkan Keleş, Düzce’nin daha önce de sağlık alanında pilot il olduğunu da hatırlattı ve ‘Bu projede de pilot il içinde olmamız önemlidir.’ şeklinde konuştu. Törende son konuşmayı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, projenin detayları hakkında bilgi verdi ve ‘Kent Bilgi Sistemi Türkiye genelinde kentlerin geleceğinin planlanmasını sağlayacaktır. Bu açıdan tarihi bir projedir.’ dedi.

Haber:C.ÜSTÜNER