Belediye Meclisi, önümüzdeki günlerde tartışma yaratacak yeni bir kararı oy çokluğu ile onayladı. Başkan Keleş'in talimatı doğrultusunda İmar Müdürlüğü tarafından meclise taşındığı öğrenilen eski otogar alanına benzin istasyonu açılması talebi jet hızıyla onaylandı.

Meclis gündeminin 37. maddesinde yer alan “imar planı, plan notunda değişiklik yapılması” talebi MHP grubunun itirazına rağmen karara bağlandı. Onaylanan bu alanın Asar Suyu'nun hemen yakınında oluşu akıllara İSKİ'yi getirdi. ÇED engeli düşünülmeden alınan bir karar gibi görünen tahsis onayı ileriki günlerde hem belediyenin başını ağrıtacak hem de tartışmalara yol açacağa benziyor.

“Adresi belli bir kişiye mi" tahsis edilecek?

Akaryakıt İstasyonu açılmasının yolunu açan bu karar beraberinde bir çok soruyu da gündeme getiriyor: Eski otogarın bulunduğu Kiremitocağı Mahallesi'ndeki bu arazi satılacak mı kiraya mı verilecek yoksa "adresi belli bir kişiye mi" tahsis edilecek?

Büyük bir kısmı belediyeye ait olan olan eski otogarın bulunduğu arazinin bu kararla değerinin kat kat arttığı görülürken ileriki günlerde alıcı veya kiracının kimlerden oluşacağı şimdiden merak konusu. Şehir merkezinde akaryakıt ve LPG istasyonlarının açılmasına vize verilmesi ile bu alan gibi diğer alanların da ruhsatlandırılmasının önündeki engeller kalmış oldu.


Yeşil alan beklenirken ticarete açılıyor

Öte yandan Asar Suyu'nun hemen yanındaki eski otogar alanını da kapsayan bu arazinin Başkan Mehmet Keleş tarafından yeşil alan olarak değerlendirilmesi bekleniyordu.

Öyleki Başkan Keleş, tekrar koltuğa oturmadan önce burada Asar Rekreasyon Projesi'ni hayata geçirmeyi vaad etmişti. Yerel seçimler öncesi hazırlattığı tanıtım videosunda Asar Deresi boyunca söz konusu alanın yeşil alan olarak projelendirileceği sözü veriliyordu. Şimdi ise bu alanın bir kısmı ticarete açılıyor.

Haber; E.TAYHAN