Düzce Belediyesi uzun süredir borçlarıyla adından söz ettirmeye başlarken bugün Düzce Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron firma işçileri de üç aydır maaşlarını alamadıklarını söyleyerek iş bırakma eylemi yapmıştı. Yaşanan duruma Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş cevap verdi.

Kendi bünyelerinde çalışan bütün işçilere paralarını verdiklerini belirten Keleş, “Biz işçilerin paralarının ödenmesi çin firmalara da paralarını verdik. Ama firmalar paraları işçilere vermek yerine başka borçlarını kapatmak için kullandı. Biz bize düşeni yaptık ve bize bağlı işçiler başta olmak üzere her çalışanın paralarını yatırdık.” şeklinde konuştu.

Keleş'ten işçilere tepki

Düzce Belediyesi'nin Cezaevi yanındaki Kalıcı İşyerindeki binası önünde eylem yapan işçilere de tepki gösteren Başkan Keleş, “Eğer böyle bir eylem yapacaklarsa belediye binası önünde değil bağlı bulundukları firmanın önünde yapsınlar. Benim önümde 20 günlük bir süre kaldı. Ben, borçların verilmesi ve maaşları ödenmesi konusunda elimden geleni yapıyorum. Suçlu olmadığım bir konuda suçluymuşum gibi hareket edilmemesi gerekiyor. İşçilerin hesabı benimle değil bağlı bulundukları firmalarladır.” ifadelerini kullandı.