Ak Parti Düzce Belediye Başkan adayı Mehmet Keleş, YAKIN PLAN programının konuğu oldu. Keleş eski belediye başkanlığı döneminden bugüne kadar yaşananlar başta olmak üzere kendisi hakkında ortaya atılan iddialar hakkında tüm samimiyetiyle soruları yanıtladı. Başkanlık döneminde yaptığı birtakım hataları ve eksikliklerin farkında olduğunu ifade eden Keleş aradan geçen zaman içinde Belediyecilik konusunda çok daha fazla tecrübe ve bilgi sahibi olduğunu söyledi. Belediye meclisine alacağımız kişiler birilerinin eşi dostu olmayacak, işinde ehil insanlar olacak diyen Keleş kadrosu ile ilgili çok daha seçici ve titiz olacağının sinyalini verdi.


 

Keleş Ayrıca Ak Parti de Bir dönem Belediye Başkanlığı yapıp ikinci dönem aday gösterilmeyip tekrar aday gösterilmesinin ise Türkiye’de bir ilk olduğunu vurguladı. Keleş aday gösterilmediği dönemle ilgili şu sözleri sarf etti

 

“Teşkilatla olan ilişkilerde bazı sıkıntılar oldu. Milletvekilleri ile aramızı açtı. Ben belediye başkanı olarak teşkilatı pek umursamıyormuşum gibi algılandı... Bu imkanların kısıtlı olmasından kaynaklanıyordu... o zaman yapılan teşkilat anketinden Mehmet keleş yüzde 29 çıkarken halk anketin den ise yüzde 84 çıktı.”

 



BENLE GEÇEN 5 YIL PIRIL PIRIL

 

Hakkında çıkan dosya iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Keleş “Sokakta bir sürü dedikodu dolanıyor hiçbirine kulak asmıyorum...Düzce Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde hiçbir suç dosyası mahkeme yada müfettişe intikal etmemiştir. Benle geçen 5 yıl pırıl pırıldır. Böyle Bir şey olsaydı Mehmet Keleş'i derisinden davul yaparlar dar ağacına gererlerdi dedi.

 

KAŞIKOĞLU'NU YANLIŞ YÖNLENDİRDİLER

 

Ak parti İl Başkanı Kaşıkoğlu'nun açıklamalarına ilişkin 2009 yılın da yapılan programı izleyerek cevap veren Keleş “Belediye meclisindeki denetim komisyonu Metin Bey'i yanlış yönlendirdi. Geçmişte yapılanların tamamı Mehmet Keleş'i indirmek için yapılmıştı. O günün şartlarında o politikayı uyguladılar ve Keleş'i devirdiler.. belediyeyi de teslim ettik... evrakların tamamı onların elinde... zerre kadar bir şey olsaydı bugün Keleş burada orada oturabilir miydi... Kaşıkoğlu'nu o gün yaptığı beni tahtan indirmekti. Bugün Kaşıkoğlu, "ben yanlış bilgilendirdim. Keleş'i suçladım" diyor...”dedi.



SELAHATTİN AYDIN'A YAKIŞTIRAMIYORUM

 

Keleş, “Birisinin elinde benim dönemimle ilgili bir dosyası kağıdı varsa gitsin savcılığa versin diyen Ak Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Keleş hatta bastırıp sokak sokak dağıtsın... Yok demekten dilimizde tüy bitti.. yok dosya yok. külliyen yalan” diyerek Selahattin Aydın’a seslendi.

 

Keleş, “15 gündür sokaktayım biri çıkıp sormadı.. Selahattin Aydın'a yakıştıramıyorum.. biz de yeri geldiğinde aday gösterilmedik... kalbimiz kırıldı.. bunu hazmetmiş olmak kolay mı ben İsmail Bey’le sokağa çıktım. Oy istedim. davullu zurnalı belediyeyi teslim ettim. bunun kavgasını yapmanın hiçbir anlamı yok.. geçmişte kavga ettim ben belediye başkanlığından Metin bey Milletvekilliğinden oldu.. Selahattin beyi aklı selime davet ediyorum.. Ak partiye ve Mehmet keleşe zarar veriyor.. Selahattin beye yakıştırmadım. karşımızda değil yanımızda görmek isterim.. sonunda Düzce kaybeder.. özür dilese ne olacak geçmişi geri mi döndüreceğiz.. ben şaibeliymişim neymiş o şaibe.. ayıptır ya.. dosyaları götürecekmiş götürsün.. başbakan beni tanımıyor mu.. aday gösterilmediğimde çöpe atmadı ki aldı başbakanlığa götürdü.” dedi.

 

Hakkındaki iddialara yanıt veren Keleş sonrasında kendi Başkanlığı döneminde yapılan bazı hizmetlerin Mevcut Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından kaldırılması ile ilgili soruları cevapladı. Keleş, “Bayramın yaptığı projeleri takdir edeceğim.. O benim adımı vermedi ama ben İsmail Bayramın adını bir yere vereceğim” dedi.

 

“Her yiğidin yoğurt yiğidin farklıdır..” diyen Keleş,” yapılan hiçbir şeyi kaldırmadım... bir sonraki belediye başkanı geçmişten ders almalıydı... elektrik direkleri tasarruf sağlamıyor yada görüntü kirliliği yaratıyor olabilirdi ama Düzce'de o kadar eksik varken gerekli değildi. Ben olsaydım değiştirmezdim. Ben belediye başkanı olursam İsmail Bayram'ın yaptığı hiçbir şeyi kaldırmayacağım.” ifadelerini kullandı.

 

Düzce için hazırladığı projelerini paylaşan Keleş, "göreve gelirsem ilk 6 ay tamir onarımla geçireceğim... kaldırımlar da kayma problemini ortadan kaldıracağım... Her güzelin bir kusuru olur... Doğal taşlarda güzel bir malzemedir o bizim eksiğimizdir, tamamlanacaktır.” dedi.

 

Keleş, “En önemli projem kentsel dönüşüm...Düzce'yi 5 yıl sonra tanınamayacak kadar farklı güzel bir şehir haline getireceğiz.. Seçimlerde hedefimiz kendi rekorumuzu egale etmek... Ben herkesin elini tutacağım gözünün içine bakıp bana oy verin diyeceğim.” diye konuştu.

Haber; P.YILDIRIM