" Yeni Belediye Binası önündeki yolu tamamıyla trafiğe kapatmayı düşünüyoruz.”

Yeni Belediye Binası'na geçmeye hazırlanan Düzce Belediyesi'nin yeni yerine geçmesiyle birlikte Merkez'de bir takım değişikliklerde olacak. Dün akşam Cedidiye Camisi önünde vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Yeni Belediye Binası önündeki yolun trafiğe kapatılacağını belirterek “ Cedidiye Camisi'nin bahçesi çok güzel oldu. Böyle bir oturma platformu oluşturuldu ve bu sayede akşamları teravihten sonra cemaat burada vakit geçiriyor. Burayı da kentsel dönüşüm projesi olarak düzenledik. Caminin bahçesini taşlarla döşenince açıklık ortaya çıktı. Yeni Belediye Binasının bahçesiyle de bu alanı birleştirmeyi düşünüyoruz. Hala iş makineleri çalışıyor ve taşlar döşenmeye devam ediyor. Buradaki trafiği kapatacağız ve cami bahçesiyle belediye bahçesini birleştireceğiz. Cami ve belediye sanki aynı bahçedeymiş gibi görünecek. Yol trafiğe kapanacağı için cami bahçesi ve belediye bahçesi kent meydanı gibi olacak. Trafiği başka şekilde çözebilirsek belediye binası açıldıktan sonra bu yolu trafiğe açmayı düşünmüyoruz. Arayollar hizmet vermeye devam edecektir. Yolu, Atatürk Caddesi'nden sağa İstanbul Caddesi'ne vereceğiz. Dere kenarından geçen trafiğe eski belediye binasının olduğu iş merkezinin oradan vereceğiz. Bir şekilde trafiği akıtacağız. Bu alanlar artık trafiğe kapalı ve insanların rahatça dolaşabildiği kent meydanı görüntüsüne kavuşacak. Yarın belediye çalışanları da buraya geldiğinde buradaki hareketlilik ve yaya trafiği artacağı için buraları yaşayan yaya mekanları haline getirmeye düşünüyoruz. Bu alanda ciddi anlamda peyzaj düzenlemesi olacak. Işıklandırma, sanat eserleri ve süs havuzları yerleştirilecek. ve buralar Düzce'nin en canlı, en yaşanabilir alanları olacak. Burada daha önce küçük bir havuz vardı. Ama şu anda pırıl pırıl aydınlatması olan bir bahçede yüzlerce insan oturuyor. Yarın burası trafiğe kapatılıp bütün olarak kullanılmaya başlandığında trafik karmaşası ve egzoz dumanından kurtularak yaşanabilir mekan haline dönüştürülecek.” ifadelerini kullandı.

“ Yeni Belediye Binası açılışına Başbakan'da gelebilir ”

Yeni Belediye Binası konusunun durumunu da değerlendiren Keleş, “ Yeni belediye binasına bayramdan bir hafta sonra taşınacağız ve binanın açılışını gerçekleştireceğiz. Açılışa Emine Erdoğan ve Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreterimiz gelecek. Belki Başbakanımızın da katılma ihtimali var. TOGEM'i hemde kurduğum Kültür Merkezi'ni açacağız. Emine hanım da Valilikle birlikte ana kız okula gidiyorum kampanyası yürütüyor. Onlarda burada bir açılış gerçekleştirecekler. Gerçekten yaz sonuna doğru düzce daha çok canlanıp güzelleşecek.” şeklinde konuştu.

“Düzce kadar güzel bir kent yok. Kısacası Düzce, kültür ve sanat kenti olacak.”

Düzce'de yapılan çalışmaları da değerlendiren Keleş, “ Başka şehirleri görenler Düzce'nin canlı yaşanır bir kent haline geldiğini, yollarında yürümekten zevk aldığı bir şehir haline geldiğini yavaş yavaş anlıyorlar. Düzce 4-5 yıl önce tamamen ışıkları söndürülmüş, karanlık, her türlü alt ve üst yapısı tahrip olmuş, hiçbir dükkanında ışık yanmayan bir Düzce halindeyken bugün, çok değişti ve güzelleşti. Ben başka şehirleri de geziyorum ama hakikaten Düzce kadar güzel bir kent yok. İstanbul gibi tarihi mekanlara sahip kentler dışında bu ölçekte başka bir kent yok. Düzce daha da güzelleşecek ve bundan sonraki adımlarda daha dev adımlar olacak. Alt yapıya çok para yatırdık. Artık alt yapı işlerimiz bittiği için o paralar üst yapıya verilecek. Kısacası Düzce, kültür ve sanat kenti haline dönecek.” dedi.