Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 14 ay sonra ilk yurt dışı ziyaretini yine Amerika'ya yapıyor.  

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında başkanı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen Amerika ziyareti kapsamında 28 belediye başkanı ile birlikte Amerika'da çeşitli temaslarda bulunan Başkan Keleş, bu kez şehre kazandırılacak yeni Teknopark binası ile ilgili incelemelerde bulunacak. Aynı zamanda Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi olan Başkan Keleş, yönetimden diğer bazı isimlerle birlikte bugün saat 14.00'da Ameriya'ya uçtu.

Başkan Keleş'in planlı bir gezi olan Amerika yolculuğu ile ilgili belediyeden yapılan açıklamada “Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de aralarında bulunduğu TEKNOPARK yönetim kurulu üyeleri teknoloji üretim merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Silikon Vadisi'ni ziyaret edecek.“ denildi.

Keleş: Düzce Teknopark, Silikon Vadisi'nin bir benzeri şeklinde geliştirilecek
Açıklamada, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in konu hakkında yaptığı açıklamaya da yer verildi. Dünyanın teknoloji üretim merkezi olan Silikon Vadisi’ne gideceklerini belirten Keleş, “Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan, dünyanın en büyük teknoloji geliştirme merkezi olan Silikon Vadisine yapacağımız inceleme gezisi sayesinde Düzce’de araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra ilklere imza atma potansiyelini arttırmak üzere çalışmalar yapmak istiyoruz. Tüm Türkiye’de içine girilen kalkınma sürecine paralel olarak sanayi alanında yaşanan yenilenme ve gelişmeye katkıda da bulunmak istiyoruz. Teknopark’ın Silikon Vadisi'nin bir benzeri şeklinde geliştirilmesi ve büyümesi adına yapacağımız girişimleri değerlendireceğimiz bir gezi olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı'nca olağanüstü hal uygulaması kapsamında yapılan yeni düzenlemeyle, belediye başkanlarına, yurt dışına çıkış için İçişleri Bakanlığı'ndan izin alma şartı getirilmişti.  

Haber:C.ÜSTÜNER