Yaklaşık 1 haftadır gündeme getirdiğimiz Düzce’nin çarpık yapılaşma ve görsel kirliliği konusu protokolünde gündeminde… Düzce kent merkezinde farklı renkte ve katlardaki binalarla başta tabela ve reklam kirliliği olmak üzere çok sayıdaki görüntü kirliliğinin yarattığı “düzensizlik” konuşulmaya devam edilirken, Düzce’ de geçmişle ilişki kurabilen tek yerleşim yeri olan Konuralp’te aynı sorunla karşı karşıya…

 

Tarih turizminin ön plana çıkarılması istenen Konuralp’te son yıllarda uygulanan imar planları, tarihi dokunun bozulduğu eleştirilerine neden oluyor. Düzce Belediyesi’nin Konur Alp Gazi’yi Anma Programı'nda bu konuya dikkat çeken Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e çağrıda bulundu.

 

 

DÜZCE İÇİN DE “ESTETİK YOK” DEMİŞTİ

 

Daha önce de Düzce'deki yapılaşmaya “Estetik yok” diyerek atıfta bulunan ve bir düzen getirilmesi gerektiğine işaret eden Korkmaz, bu kez Konuralp'te Konuralp için konuştu. Tarihi dokunun hakim olduğu mahallede çirkin görüntüye neden olacak bir mimariye izin verilmemesini istedi.

 

 

Korkmaz, “Ben inanıyorum ki belediye başkanımız Konuralp’i Konur Alp Gazi’nin fetih ruhuna uygun bir hale getirecek. Konuralp’te pıtrak gibi yetişen binalara ve berbat bir mimariye dur diyecek. Konuralp ve Konuralp’in etrafı Düzce’nin tarih turizmin başladığı yer olacak. Bunu belediye başkanımıza teklif ediyorum.” dedi.

 

 

MİMARLAR DA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

 

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Konuralp’teki çarpık yapılaşmaya dikkat çeken konuşmasına benzer bir açıklamada daha önce de Düzce Mimarlar Odası yapmıştı. Mimarlar Odası da yayımladığı yazılı bir bildiride Konuralp’teki yapılaşmaya vurgu yapılmış ve Korkmaz’la benzer bir konuya işaret edilerek Konuralp’in tarihi dokusunun hiçe sayıldığını öne sürmüştü.

Haber; S.KAŞKIR