Çöp aktarma istasyonu için D-100 Karayolu’nda başlatılan çalışmaların çevre köy muhtarlarının itirazları üzerine durdurulması, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i kızdırmışa benziyor.

Döngelli köyü mevkiinde yapılması planlanan aktarma istasyonun durdurma girişimine Belediye Başkanı Mehmet Keleş, dün akşam muhtarlara düzenlediği toplantıda sitem etti. Keleş, “hizmetin önünü tıkayan değil, açan olalım” diye muhtarlara nasihat etti.

Keleş, “ Tüm çöpleri bir noktada toplamak için çalışma başlattık.  İki aktarma istasyonuna ihtiyaç var.  Nedir bu? Bir rampa yapılacak. Rampanın arkasında da bir duvar olacak. Büyük silo kamyonu yanaşacak diğer taraftan da çöp kamyonu yanaşacak. Kasasına çöp aktaracağız. Çöpü de çöp sahasına götüreceğiz.  Gümüşova bizim sahamıza çöp götüremez.  Hem çok maliyetli hem de kamyonun oraya çıkmaya mecali yok.  İhalenin içine silo koyduk. Çilimli’de bir arazi belirledik, çalışma yapıyoruz. Ne yapılsa beğenirsiniz.  Birkaç köy muhtarı oraya gelip bizim çalışmamızı durdurmak istiyor.  Biz senin için senin çöplerin için yapıyoruz.  Gel gör ki kime laf anlatacağız.” dedi.

Keleş, muhtarları şöyle eleştirdi:

“Muhtarın işi hizmeti durdurmak değil.  Ben oraya düzce belediyesinin çöpünü götürmeyeceğim ki… O muhtarların çöpünü götüreceğim. Hizmetlerin önü kesilmesi değil, açılması lazım.  Bu anlamda muhtarlardan bir beklentimiz var.  Sahip çıkmalı. Hep eleştiriyorsunuz.”

Haber;S.KAŞKIR