Kurugöl'e 2,5 kilometre mesafedeki Etlik Mevkiinde kurulması planlanan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf tesisi için halkın katılımı toplantısı, Düzce Valisi Bülent Kılınç Başkanlığında yapıldı. Organize bir şekilde önceden hazırladıkları pankartlar ile toplantıya katılan bölge sakinleri, Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e zor anlar yaşattı.

Toplantıya Düzce Valisi Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yanı sıra, İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Kemal Kara, Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, Kaynaşlı Kaymakamı Mustafa Yavuz, Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal, Muhtarlar, Çevre ile ilgili Sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar toplantıya önceden hazırladıkları “ Düzce Bizim Çöp Bizim, elbet vardır bir çözüm”; Kurugöl'e sahip çıkalım Başka Kurugöl Yok”, “ Çevremiz Çöplük Olmasın”, “Çevre düşmanı Değil Çevre Dostu Olalım”, “Sorun Değil Çözüm Üretin” gibi ifadelerin yer aldığı pankartlar ile katıldılar.

Vali Kılınç'ın açış konuşmasının ardından bir sunum yapan Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin YENERSOY, yasal prosedür, şu ana kadar geçen süreç ve tesis hakkında bilgi verdi. Sunumun ardından Vali Kılınç'ın söz verdiği Orman Genel Müdür Yardımcısı Kemal Kara, katılımcıların pankartları ile gösterdikleri duyarlılığa saygılı olduğunu, ancak yeterli tedbir alındığı sürece endişe edecek bir durum olmadığını söyledi.

İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ise, Düzce'nin Katı ve Sıvı atıklarının bertarafı için yapılan çalışmaları anlatarak, bu hizmetlerin kendisinin şahsı için yapılan hizmetler olmadığını, ancak atık yönetimini oluşturmanın zorunlu olduğunu dile getirdi. Vural, Yapılan çalışmaların Düzce'nin ve vatandaşların çevresinin de temizlenmesi ile sonuçlanacağını dile getirdi.

Son olarak söz alan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, konuşurken ellerinin titrediğini, bunun nedeninin çok faydalı olacağına inandığı bir hizmeti süratle gerçekleştirmek istemesi olduğunu söyledi. Toplantıda konu hakkında Türkiye'nin en yetkili kişilerinin bulunduğunu ifade eden Keleş, vatandaşa jandarma ve polis marifetiyle bir şey dayatmak istemediklerini, istemezlerse Hiçbir şey yapılamayacağını belirtti. Konuşması sırasında bazı vatandaşların araya girmesi üzerine konuşmasını kısa kesen başkan Keleş, sözlerine son verirken, kırgın olduğunu da dile getirdi.

Toplantının son bölümünde büyük bölümü aylardır süren protestolara katılan vatandaşların soruları cevaplandı.