AK Parti Düzce Beldiye Başkan adayı Mehmet Keleş dün akşam Pelin Güven Yıldırım'ın hazırlayıp sunduğu Yakın Plan programının konuğu oldu. Keleş, seçim çalışmalarından Konuralp'e, projelerinden Belediye meclis listesinin hazırlanma sürecine, muhalefetten İl Başkanı Kaşıkoğlu ile aralarında geçen tartışmalara kadar birçok konuya açıklık getirdi. Keleş ayrıca program sırasında telefon ve sms yolu ile izleyicilerimizden gelen birçok soruyu da cevaplandırdı. Belediye başkanlığı döneminde kendisi için hazırlanan veda cd'si ve tanıtım görüntüleri ile başlayan programın ilk bölümünde seçimlere mahalle olarak girecek olan Konuralp gündemi oluşturdu.

İNSAFSIZ SİT ALANI UYGULAMASI YAPILMIŞ


Konuralp Beldesi'nin mahalle olmasında kendisine yönelik suçlamalar olduğunu ifade eden Keleş, siyasi faturanın kendisine kesilmek istendiğini savundu ve akabinde mahalle olma sürecinde kendisinin bir müdahalesinin mümkün olmadığını, Danıştay'ın aldığı bir karar olduğunu dile getirdi."Konuralp bizim baştacımız" diyen Keleş, eski yönetimler döneminde hazırlatılmış olan sit haritasını izleyicilerle paylaştı ve "Bu sit haritasından ötürü Konuralp'e bir çivi dahi çakılamaz hale getirilmiş." dedi. "İnsafsız bir sit alanı uygulaması yapılmıştır." diyen Keleş "Bütün itiraz süreci geçmiştir.Geçmişte Konuralp'i koruduğunu,savunduğunu iddia edenler bu kararı nasıl aldı? Hiçbir yerde görülmemiş bir sit alanı uygulaması yapılmıştır."dedi.

CİDDİ MİKTARDA PARA HARCAYACAĞIZ


Konuşmasının her cümlesinde Konuralp'in çok daha iyi hizmet alacağının altını çizen Keleş belediyenin mevcut kadrosu ve binası ile orada hizmete devam edeceğini ifade ederek "Bu konuda çıkan yalan yanlış söylentilere kulak asmasınlar." dedi.Yeni dönemde Konuralp'e ciddi miktarda para harcayacağız diyen Keleş "Hiçbir şeyi esirgemeyeceğiz." ifadesini kullandı. 

GÜLDÜM GEÇTİM


Başkan adayı Keleş ayrıca seçim bürosu açılışında Konuralp'te kendisi ile ilgili asılan afişler hakkında da yorum getirdi.


"Birtakım afişler asılmış ben hiç hissetmedim .Burada 15 toplantı gerçekleştirdim, ziyaretlerde bulundum böyle bir nezaketsiz davranışla hiç karşılaşmadım. Bunlar birilerinin planladıkları durum ben sadece güldüm geçtim.Konuralp insanının gerçeği gördüğüne inanıyorum ve seçimlerde çok yüksek oy ortalaması ile AK Parti'yi desteklediklerini 30 Mart tarihinde görceğiz"dedi. 

Düzce Belediyesi Özel Denetimli Halk otobüsleri noktasında hem otobüs sahiplerinin hem de vatandaşın bazı sıkıntılar yaşadığını ve bu noktada bir değerlendirme yapmasını istediğimiz Keleş "Belediye Başkanı İsmail Bey'i suçlamak istemem ama bir organizasyon eksikliği olduğu çok açık ortada" dedi. "Bu konuyu çok daha fazla detaylandırısam bir yerleri rahatsız ederim." diyen Keleş bu noktadaki görüşlerini şöyle sürdürdü.

"Belediye otobüslerinin rengini dahi vatandaşa soran bir kişi içerdeki oturma kapasitesini niye danışmıyor? Bu otobüsler büyük kentlerde oturmaya değil ayakta durmaya müsait otobüsler olarak satın alınabilir. Düzce gibi yerde zaten birçok kişi bırakın ayakta durmayı karşı karşıya oturmak istemiyor. Göreve gelirsek ulaşımda herkesi memnun edecek yeni bir formül oluşturmak üzerinde çalışıyoruz" dedi.


DOĞRU DAVRANIŞ DEĞİL


Kentsel dönüşüm planı ile ilgili görüşlerini paylaşan Keleş valilik binası yanındaki alanın bir kısmının konut olarak değil yeşil alan olarak kalması için pazartesi günü Toplu Konut Başkanı ile görüşmeye gideceğini söyledi. Eğer burdan bir sonuç elde edemezsem 26 Mart tarihinde ilimize gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Burayı istiyorum!" diyeceğini ifade eden Keleş, tam son aya girilmişken ,hiç başka zaman yokmuş gibi şimdi ihale yapılmasının yangından mal kaçırırmış gibi doğru bir davranış olmadığını savunarak Belediye Başkanı İsmail Bayram'a göndermede bulundu.


KAŞIKOĞLU İLE TARTIŞMA YAŞADIK


Düzce Beldiyesi Meclis üyesi adayları listeleri hazırlanırken hangi kriterleri baz aldıklarını açıklayan Keleş İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ile aralarınra bir tartışma yaşandığı yönündeki iddiaları cevaplandırdı. 


"Düzce için iyi bir liste hazırlamak adına tartışma yaşadığımız doğru,ancak eskisi gibi kavgaya dönüştürmüyoruz, akılcı çözümler üretiyoruz.Eskisi gibi dargınlık yaşamıyoruz .Biz iktidarın Düzce temsilcileriyiz,kavga edersek bize hiçbir kazanım sağlamaz .Geçmiştede oldu bazı kişiler için kavgamız. Ondan sonra kim kaldı yanımızda? Hiç kimse..."

BU MÜCADELE ERDOĞAN'I YENEMEYECEK

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Mehmet Keleş Programın son bölümünde ise Türkiye genelindeki 17 Aralık operasyonları sonrası iktidar ile ilgili gelişen olayları değerlendirdi.


"Bu süreçte halkımızın sağduyusu bu oyunu bozacaktır.İktidara zarar verecek bir eylem haline dönüşmeyecektir.Bu halk Recep Tayyip Erdoğan'a inanıyor ve seviyor. Sağlam bir irade var.Bu mücadele Erdoğan'ı yenemeyecektir.Bu milet gerçeği görmüştür."

Haber;P.Yıldırım