Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Konuralp'in mahalle olması ile ilgili Danıştay'a açılan dava konusunda uzun bir süre tarafsızlığını korumuş ve bu konuda yorum yapmaktan kaçınmıştı. Ancak edinilen bilgilere göre Başkan Keleş, tarafsızlığını bozarak Konuralp'in Düzce'ye bağlı bir mahalle olması yönünde harekete geçti. Keleş, Düzce Belediyesi avukatına verdiği talimatla Konuralp Belediyesi'nin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve mahalle olması yönünde Anayasa Mahkemesi'ne dilekçe verdirdi.

Ramazan Bayramı'nın hemen ardından verilen dilekçede Başkan Keleş'in, Düzce Belediye Meclisi’nin verdiği kararı desteklediği ve Konuralp'in mahalle olarak Düzce Merkez'e bağlanmasını talep ettiği öğrenildi.

Öte yandan Düzce Belediye Meclisi’nin Konuralp’in Düzce’ye bağlanması ile ilgili olarak almış olduğu karar, Düzce Valiliği'nin görüşü eklenerek İçişleri Bakanlığı’na gönderilmiş, buradaki prosedürün tamamlanması ile birlikte Konuralp’in kaderi, verilecek karara kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi, Düzce Merkez'e bağlı Konuralp beldesinin de aralarında bulunduğu 862 beldenin tüzel kişiliğinin kaldırılması ile ilgili davayı esastan görüşmeye de başlamıştı.