Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, göreve gelişinin dördüncü yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Keleş, bu dört yılın “Bir kentin yeniden diriliş ve yükselişinin öyküsü” olduğunu ifade ederek  pembe bir tablo çizdi.

Göreve geldiklerinden bu yana Düzce Belediyesi olarak “Düzce’nin Yeniden Yapılanması”nın planlamasını yaptıklarını ifade eden Keleş, Alt Yapı Koordinasyon merkezi ile alt yapı unsurlarını disiplin altına aldıklarını ve önemli bir başarı elde ettiklerini dile getirdi.

2007 yılında 10 bin 917 ton asfalt üretildiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Keleş,  bununla 13 ayrı cadde ve sokakta 9,5 kilometrelik yolun asfaltlandığını,  göreve geldiklerinden bu yana ise 75 bin 428 ton asfalt üreterek 52 kilometreye yakın yol asfaltlandığını belirtti.

Asfalt işleri ile eşzamanlı olarak 85 ayrı cadde, sokak ve parkta 142 bin metrekare doğal taş döşemesinin gerçekleştirildiğini belirten Keleş, sadece Anıtpark Meydanına ; bin 230 metre bordür, bin 500 metrekare bazalt, 250 metrekare mermer, 6 bin 500 metrekare granit döşendiğini dile getirdi.

Doğalgaz dönüşümünün gerçekleşmesi ile hava kirliliğinin önlenmesinde büyük mesafe alındığını dile getiren Başkan Keleş, içme suyu şebekesinde kullanılan asbest boruların polietilen borular ile değiştirilerek  içme suyunun sağlıklı hale gelmesinin de sağlandığını ifade etti.

Melen Suyu Projesi, Asar Deresi Çevre Düzenlemesi, Yeşil alan Düzenlemeleri ve parklar, Belediye Hizmet Binası, Belediye iş Merkezi,  Toplu Konut Projeleri, Kentsel dönüşüm, Belediye Sınırlarına katılımlar, Yenikent’in sorunları, Sanat ve Bilim Akademisi , Düzce Belediyespor, Derman, Kadın Danışma Merkezi, Gençlik Kurulu ve Dış ilişkiler proje ofisi konularında da değerlendirmelerde bulunan Keleş, göreve geldiğinden bu yana belediyenin bütçesinin ve gelir kaynaklarının büyüdüğünü, 2007 yılında aktifler toplamının 71 Milyon TL’ye ulaştığını dile getirdi.

Keleş, basın açıklamasının sonunda, yerel yönetimlerin temel organı olan belediyelerin, halkının gündelik yaşamını çağdaş kent koşullarına taşırken, geleceğinin kalkınma modellerini de geliştirmesinin esas olduğunu, sosyal belediyecilik ilkelerini esas alarak 2008 yılında da çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti..