Konuralp konusunda son günlerde önemli gelişmeler yaşanmış ve Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, Ankara'ya giderek Konuralp'i incelemeye gelen heyetin bölgenin belde olarak kalmasına karar verdiği haberini almış ve Aykut, Konuralpliler tarafından coşkuyla karşılanmıştı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in sonuca itiraz edip etmeyeceği merak edilirken Keleş, yaptığı açıklamada inceleme heyetinin verdiği karara itiraz etme gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Başkan Keleş, “Bu konu Düzce Belediyesi ile Konuralp Belediyesi arasında yaşanan bir sorun değildir. Bu konunun muhattabı Danıştay 8. Daire Başkanlığıdır ve son kararı da onlar verecektir. Bu aşamada benim itiraz etme gibi bir düşüncem olamaz. Zaten bu konuda yanlış anlaşılmış ve heyetin verdiği kararla Konuralp artık belde olarak kalacak izlenimi doğmuştur. Bu konunun neticesini heyet değil Danıştay verecektir.”şeklinde konuştu.

Başkan Keleş, İbrahim Aykut'un dün kullandığı “Yılanın insanı sıktığı gibi Keleş'te beni sıkıyor.” açıklamasını ise gülerek karşılayarak bu konuda bir açıklama yapmayacağını ifade etti.