Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış’ın Yenikent Bağlantı Yolu’nun genişletilmesi ile ilgili olarak kendisine sitem etmesini değerlendirirken, genişletmenin bir planlama sürecinden sonra gerçekleşeceğini söyledi.

Yakış’ın söyledikleri konusunda kendisini telefonla arayarak bilgi verdiğini söyleyen Keleş, yol genişliğinin 120 Metreye çıkarılması için imar düzenlemesinin tamamlanması gerektiğini ifade etti. Başkan Keleş, imar düzenlemesi için yaklaşık üç yıldır uğraştıklarını, DSİ ve Toprak Koruma Kurulu kararı’nı çıkartarak iller bankası’na gönderdiklerini dile getirdi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Yaşar Yakış’ın söylediklerinin kendilerinin bu yolu genişletmedikleri için olmadığını belirten keleş, Yakış’ın bu işin tamamlanmasını arzuladığı için hatırlatma gereği duyduğunu, bu nedenle böyle konuştuğunu ifade etti.

Yenikent Bağlantı yolunun genişleyeceğinin kanıtlarından birinin ise yol boyunca işyeri veya benzin istasyonu açmak isteyenlere izin verilmemesi olduğunu ifade eden Mehmet Keleş, eğer bu izinler verilmiş olsa bu işyerlerinin yan yollar üzerinde kalacağını da dile getirdi.

Yenikent bağlantı yolunun iki tarafında servis, yaya ve bisiklet yollarının yapılacağını dile getiren Mehmet Keleş, Planlamanın 6, 7 ay içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.