Üç köprü köyü mevkiinde karşıya geçmek için D-100’’ün yoğun trafiği içinde kalan ve suyla kaplı alt geçidi kullanamayan vatandaşlar , rastgele yerlerden zor şartlarda karşıya geçerken “ canımız tehlikede” diyerek bir an önce bu bölgeye kavşak yapılmasını istediler. Cenazelerini mezarlığa götürmek için D-100’ün trafiğini durdurarak araçlar arasından yoldan karşıya geçmek zorunda olan vatandaşlar, bugüne kadar bir çok kez taleplerini iletmelerine rağmen hala bir sonuç alınamamasından yakınıyorlar.

Üçköprülü bir vatandaş, “Daha önce burada kavşağımız ve cebimiz vardı. Kapattılar. Açtırmak için kaymakamdan Ankara karayolları genel müdürlüğüne kadar gittik ancak bir netice alamadık. Köyümüz bir baştan bir başa 3. Km uzunluğu olan bir köy. Geçişi sağlayacak bir yer yok. Cenazelerimizi dahi bir baştan bir başa taşımak zorunda kalıyoruz. Biz buraya kavşak istiyoruz. Doğanlı’ya nasıl yaptılarsa buraya da istiyoruz. Alt geçidimiz su içinde. 5 metreden su çıkıyor. Milletvekillerimiz sağ olsun seçim döneminden sonra hiçbiri gelmiyor. Oy alana kadar hepsi buradaydı, şimdi kimse yok. Düzce’ye bir şey yapmadıklarını düşünüyorum, Üçköprü’ye hiçbir şey yapmazlar.” Derken, başka bir vatandaş ise, “ 3 bin 600 nüfusumuz var. Valimize karayollarımıza bu konuda bilgi verildi. Konuyla ilgili toplantı da yapıldı ama hiçbir şey çıkmadı.” Şeklinde konuştu.

Karşıya geçmek için yapılan alt geçidin suyla kaplı olmasından dolayı kullanamadığını söyleyen vatandaşlar, kendi imkanları ile suyu sık sık boşaltmalarına rağmen her yağışta yeniden dolduğunu söylediler.

Vatandaşlar, “Alt geçidimiz havuz gibi insan boyunda su var. Suyu da kendi imkânlarımızla boşalttık.” Diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

Üçköprü köyünde, özellikle yaşlı ve engelli olan vatandaşların yoldan karşıya geçmekte zorlandıkları ve çevredekilerin yardımı ile karşıya geçtikleri görülürken, vatandaşların canlarını tehlikeye sokarak karşıya geçmek zorunda olmaları, alt geçidin bir an önce düzenlenmesi ve bölgeye bir kavşak yapılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER:H.İŞCAN