Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Bünlent Kılınç başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Vali yarndımcısı Miktat Alan, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Rektör vekili Prof Dr Mustafa Kepez, Başkan yardımcısı İsmail Tanyel, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Sağlık Müdürü Dr Ersin Şimşek, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Çakır, ilgili sivil toplum kuruluş başkanları ve yöneticileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Bülent Kılınç, “İlimizin genel güvenliğine ilişkin yürütülen hizmetler ve yapılan çalışmaların yanı sıra alınması gereken yeni önlemler konsunda da görüşmelerde bulunacağız ve gelecek olan önerileri değerlendireceğiz” dedi.
Açılış konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürülüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin yaptığı çalışmalar hakkında Büro Amiri Selçuk Yağcı tarafından slayt görüntüler eşliğinde detaylı bilgiler verildi.
Toplum Destekli Büro Amirliği'nin Düzce'de 2009 yılından itibaren hizmet verdiğini belirten Yağcı, 33 ilköğretim okulu ile 14 lisede okul polisi ve okul irtibat görevlileri bulunduğunu söyleyerek, okul iderecilerinin sadece okulun içinde değil dışardada öğrencilerle yakından ilgilenmeleri gerekitğini ve kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini söyledi. En büyük sıkıntının ise metruk binalardan kaynaklandığını dile getiren Yağcı, sözkonusu binaların çok tehlikeli olduğunu ve bir şekilde bu binaların giriş çıkışları kapatılarak önlem alınması gerektiğini belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer okul giriş çıkış saatlerinin çok önemli olduğunu özellikle risk grubu olan okulların idarecilerine gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.
Vali Bülent Kılınç, “okul çıkışlarında çocuklar ana yollardan gidiyor ve büyük tehlike oluşuyor. Örnek vermek gerekirse Endüstri Meslek Lisesi çıkışlarında öğrenciler yollardan yürüyor. Buda tehlike oluşturuyor. Okul idareleriyle irtibata geçerek trafik ekiplerindende destek alıp sorunu çözelim. Yine okul idareleri, İl Sağlık, Milli Eğitim ve Sosyal Hizmetler il müdürlükleriyle irtibata geçerek çocuğumuzu suç ve yanlışlaradan kurtarmak için velileride bu işin içine katarak çözüm bulmalıyız” dedi.