Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın Başkanlığında toplanan Kent Konseyi 4 gündem maddesini görüştü. Gündemin önemli maddelerinden biri , D-100 kenarındaki kötü görüntünün yok edilmesiydi.
Vali Adnan Yılmaz , bu görüntülerin yok edilmesinin, Düzce’den gelip geçenler için iyi bir imaj sergilemesi açısından önemli olduğunu vurguladı.
“D-100 kenarında ki görüntü kirliliklerinin giderilmesi elbette bazen atıl kalmış yerlerin kaldırılması da önemli, boyası badanası da önemli. Geçerken pırıl pırıl bir şehirden elbette güllerle, lalelerle, çevresiyle uyumlu güzel bir Düzce gezenler için buradan geçerken güzel bir imaj bırakır oda Düzce’ye yakışır.”
Üniversiteden merkeze bisiklet yolu
Konseyin birinci gündem maddesi bisiklet yollarının çoğaltılması ve belirlenen yerlere bisiklet yollarının yapılmasıydı. Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, slayt gösterileriyle Antalya’da ve diğer ülkelerde bulunan bisiklet yollarını gösterdi. Ulaş bisiklet kullanmanın yararlarından bahsederek, Düzce’de bisiklet alanlarına ihtiyaç olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı İsmail Bayram bisiklet sürmenin bir kültür meselesi olduğunu söylerken yeni yapılan yollara bisiklet yolu koyduklarını fakat mevcudun içinde bunu yapmanın mümkün olmadığını ifade etti. Özel İdare İmar Müdürü Şemsettin Çalışkan ise kendilerinin de Türkiye’de tek olacak bir bisiklet yolu projesi hazırladıklarını belirterek Üniversite yolundan merkeze kadar bisiklet yolu yapmayı planladıklarını dile getirdi.
Kadınlar sosyal tesis istiyor
Kent Konseyi Gündeminin 2. Maddesi kadınlar için sosyal tesis talebiydi. Düzce Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Dikmen, Vali Adnan Yılmaz’a Kemoterapi hastanesini Düzce’ye kazandırdığı için teşekkür ederek, kanser hastası olan kadınların etkinlik yapabilmeleri için bir sosyal tesis istediklerini ifade etti.
D-100 kenarında görüntü kirliliğinin giderilmesi de Kent konseyinin gündemindeydi. Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Düzce’nin girişi ve çıkışına kadar yol kenarlarının düzenlenmesini, Sanayi artıklarının, boyasız ve badanasız evlerin yok edilmesini istediklerini dile getirdi.
Budak, “Bolu dağından başlayarak Düzce sınırları içerisinde sadece Düzce merkez değil de Kaynaşlı’dan başlayıp Düzce, Gümüşova, Çilimli, Cumayeri bu yol güzergahlarında niye yıllarca insanlarımız gerek tem otoyolundan gerekse D-100’den gidip gelirlerken Sanayi artıklarını, kirliliği, boyasız ve badanasız evleri ve yapıları görüyor Düzce’yi öyle algılıyor. Düzce’nin sağlı sollu tem otobanından 5 kilo metre gittiğiniz zaman Dünyanın çok güzel örnekleri var. Transit gelip giden araçların daha sağlıklı daha güzel gelip geçmesi için E-5 ve tem otobanının Düzce’nin giriş çıkış merkezlerinin yeşillendirilmesi veya çiçek bahçelerine dönüştürülmesi konusunda arkadaşlarla ortak düşüncemiz oldu.” Dedi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram Kentsel dönüşüm projesi içinde çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Haber: S. YANAR