Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın Başkanlığında toplanan Genel Kurul, daha önce oluşturulan Çalışma guruplarının önerileri doğrultusunda, Yürütme kurulunca belirlenen 7 gündem maddesi görüşmeye açıldı. Birinci Gündem maddesini oluşturan Kent Konseyi Çalışma Yönergesi üzerinde yapılan görüşmelerin uzun sürmesi çalışma guruplarının Konsey toplantısına kadar yeterli derecede hazırlık yapamadıkları göze çarptı. Gündem maddesinin ikinci sırasında yer alan ve Sanayi gurubu tarafından bir öneri niteliğinde getirilen Düzce’de Gümrük Kurulması veya ihtisas gümrükleri kurulması maddesi görüşmelerinde söz alan Mehmet Bakan, Düzce’de geçmiş yıllardı gümrük kurulduğu ve daha sonra yapılan bir kanun değişikliği ile birçok Gümrük Müdürlüğünün kapatıldığını söyledi. Düzce’ye gümrük kurulabilmesi için 500 milyon Dolarlık bir ihracat yapılması gerektiğini belirten Okan Eren Kuru, Düzce’de yatırım yapan ve faaliyette olan kuruluşların Düzce Vergi dairesinde kayıtları olmadığı için bunun da mümkün olamayacağını ifade ederek,” Düzce’de üretim yapan fabrikaların ve firmaların vergi kayıtlarını, Düzce Vergi Dairesine yaptırmaları yönünde çalışmalar yaparak, bu durumu düzeltme konusunda girişimlerde bulunmamız gerekiyor. En azından bu 500 milyon dolarlık ihracat hacmini bölgesel olarak da düşünebilir Ereğli -Düzce ile birlikte bir gümrük müdürlüğü oluşturulabileceği konusunda çalışmalar yapılması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Kent Konseyi diğer gündem maddeleri olan, Fidan Dikim Kampanyası başlatılması, İş Taleplerine yönelik kurslar ve seminerler düzenlenmesi, Afet Planlaması için rezerv alanların oluşturulması. Çamköyü Mahallesinde Soysa ekonomik yapısı itibariyle hissedilen alanda fiziksel ve sosyo rehabilitasyon programının oluşturulması, Alt yapı ile üst yapının oluşumunda baz alınması gereken kırmızı Kot’un belirlenmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Yılda iki kez toplanacak olan Kent Konseyi, Çalışma gurupları tarafından yapılan çalışmaların görüşülerek karara bağlanması yönündeki çalışmalarını olağan toplantılarla da destekleme kararı alındı.