Göreve gelmesinin 1. yıl dönümü dolayısıyla Öncü ekranlarında Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Son Nokta programına konuk olan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram 6 Nisan tarihinde TOKİ tarafından gönderilen resmi yazıyı da ilk kez Öncü ekranlarından açıkladı. Kentsel dönüşüm yapılacak alanla ilgili büyük çabalar sarf ettiklerini söyleyen Bayram “Bizler zaten biliyorduk TOKİ arsalarını vermek isteyenlere peşin para vererek arsaları alacaktı ama elimizde resmi belge yoktu. Bu belge 6 Nisan tarihinde elimize ulaştı ve ilk kez buradan açıklıyorum. Resmi olarak belgede peşin para verilerek arsaların alınacağı bildiriliyor. Bu Türkiye'de de ilk gerçekleşen bir olay “dedi.
Alandaki hak sahipleri ile ilgili çalışmalarında hemen başlayacağını söyleyen Bayram “oldukça fazla kişi ile görüşeceğiz. Bu görüşmelere bende bizzat katılmak istiyorum. Düzce bu alanda lüks binalara kavuşacak” şeklinde konuştu.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce Belediye meclis toplantılarının ve Belediye'de yapılan ihalelerin de oluşturulacak bir siste ile Belediye'nin internet sitesinden canlı olarak yayınlanacağını da sözlerine ekledi.