Düzce Üniversitesi'nin son 6 aylık faaliyetlerinin aktarılması amacıyla düzenlenen sunum toplantısına Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kepez'in açıklamaları damgasını vurdu. Kepez, son dönemlerde üniversite ve vakıf aleyhine bazı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, üniversitenin gelişmesinin engellenmeye çalışıldığını vurguladı.

Toplantının sonunda söz alan Kepez, Ankara'daki bir dostu tarafından Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'na yöneltilen ve rektörlüğün bilgisi dışında Ankara'da önemli bir isme gönderilen soruların yer aldığı yazının bir dostu tarafından kendisine ulaştığını söyledi. Rektör Şerifoğlu'na yöneltilen soruların yazılı olduğu kağıdın Ankara'da kime ve kim tarafından gönderildiğini açıklayamayan Kepez, bu soruların dolaylı yollardan kendilerine ulaşmasından duydukları rahatsızlığı anlattı.

Kepez, soruların muhatabı olan Rektör Şerifoğlu'na hiçbir bilgi ve soru yöneltilmeden kağıdın Ankara'ya gönderilmesini sert bir dille eleştirdi. Kepez “ Her 6 ay biz burada sunumlar yapıyoruz. Her türlü sorularınızı bekliyoruz. Yazılı ya da sözlü olarak tüm sorularınızı burada bizlere sorabilirsiniz. Ankara'da böyle bir soru kağıdının dolaşıyor olamasını siz nasıl karşılıyorsunuz? Burada her 6 ayda sunulan ve 6 aya sığamayacak çalışmalar oluyor. Yanlışı olur eksiği olur vesaire ama unutulan bir konu olduğunda “ bu böyle olmalıydı. Bunun böyle olmasını istemiyor musunuz” şeklinde gelir sorulur ve burada tartışılır. Bu ailenin içinde her şey konuşulur. Daima en iyiye doğru gitmek ve Düzce Üniversitesi'ni en kısa zamanda en gelişmiş şekle getirmek için öğrencisinden rektörüne kadar herkes bir faaliyet gösterir. Bu faaliyetlerin içerisinde yer almayıp yazdığı soruları gelip burada sorma cesaretini göstermeyerek sanki Düzce Üniversitesi yangın yeriymiş gibi başka illerde bunları ifade eden ne kadar bu üniversite mensubu olabilir. Bunu sizin takdirinize bırakıyorum. Toplantının sonunda burada yazan soruları hazırlayan arkadaşlar, soruları burada da soracaklar mı diye beklentim vardı. Bizim ailemiz olumlu yapıcı çalışmaların yanında böyle küçük yıkıcı çalışmaların da yapıldığı ortada. Bu kağıtta yazan soruları yazan kişilere yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Kepez'in ardından söz alan DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, diğer üniversitelerde de bu tip sorunlar yaşandığını vurgularken, “ Bu Türkiye'nin kaderi. Pek çok rektör arkadaşımdan benzer sorunları duyuyorum. Herkes kendine yakıştığı gibi davranıyor.” şeklinde konuştu.