Bolu istikametinden Düzce Merkez'e gelen ve Merkez'den gelerek Cumhuriyet Mahallesi'ne gitmek isteyen sürücüler artık D-100 Karayolu Kervan kavşağını kullanamayacak. Yan yollarında yapılmasıyla birlikte aktif hale gelen Bağlantı Yolu, bundan sonra daha aktif olacak ve Bağlantı Köprüsü D-100 Karayolu'nu kullananlar için Merkez'e giriş olarak kullanılacak.

Kervan ışıklarının kavşak kesimi bugün Belediye ekipleri tarafından bariyerlerle trafiğe kapatıldı. Sürücülerin kafasını karıştıran yeni uygulamayla birlikte Düzceli ve Düzce dışında bulunan sürücüleri uyaracak herhangi bir işaret levhasının bulunmadığı da gözlendi.

Yeni uygulaya sürücülerin alışmasının zaman alması beklenirken uygulamayı nasıl bulduklarını sorduğumuz vatandaşların bazıları yapılan uygulamanın doğru ama erken yapıldığını söylerken bazıları ise yeni sistemin Düzce'ye faydalı olacağına inandığını dile getirdi. Yolda uygulamayla birlikte kazaların artacağını belirtenler gibi uygulamayla birlikte kazalarda azalma olacağını dile getirenlerde mevcut.

Yeni sisteme sürücülerin ne zaman alışacağı şimdilik bilinmiyor ama bilinen bir gerçek var o da sürücülerin yeni uygulamaya alışmasının bir haylı zaman alacağı.