Geçtiğimiz yaz süratli bir çalışma sonucu inşa edilen ve Yenikent’e ulaşımı sağlayan bağlantı yoluna girişte büyük kolaylık getiren Kervan köprüsü, çalışmalara kış ayları nedeniyle ara verilmesinin ardından adeta unutuldu.

Köprünün her iki ucundaki toprak bölümlerdeki çukurlar oldukça iddialı. Bu kadar dar alanda bu kadar çok çukurun bulunduğu bir alan belki de Düzce’nin hiçbir yerinde yok. Araçları ile bu yoldan bağlantı yoluna çıkan veya buradan şehir merkezine inen sürücüler çukurlardan kaçmak için ne kadar maharet kazansalar da artık çukurlardan kurtulmak imkansız hale geldi.

Düzce Valisi Ercan Topaca’nın  mayıs ayında kalan 300 metrelik bölümü tamamlayıp sıcak asfalt ile kaplanacağını açıkladığı bağlantı yolunun bu bölümü Mayıs ayına kadar araç geçişine izin verecek gibi görünmüyor.

 Düzce Valisi Ercan Topaca, yolun tamamen yapılmasının hava sıcaklıklarının 20-25 dereceye çıkana kadar mümkün olmadığını açıklamış, kış aylarında geçici olarak sürücülerin sıkıntı çekmemesi için zaman zaman çukurların doldurulacağını da dile getirmişti.