Düzce’de yaşanan sel ve heyelan  felaketi  etkisini can ve mal kayıplarının yanı sıra turizmde de gösterdi. Sel ve Heyelan felaketinin  ardından Akçakoca’da turizmde gözle görülür bir düşüş yaşandı. Öncü TV Ana Haber Bülteni'nde Düzce  AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir , Canan Üstüner’in telefon bağlantısı ile canlı yayın konuğu oldu.
Karadeniz’in incisi ve Düzce’mizin Karadeniz’e tek bağlantısı olan Akçakoca’da 17-18 Temmuz tarihlerinde yaşanan  sel ve heyelan  felaketinin ardından pek çok turizm işletmesi zarar görürken Akçakoca’da sokaklar ve plajlar boşaldı. Bunun üzerine  Düzce Ak Parti Milletvekili Ayşe Keşirin öncüsü olduğu ve turizmin tekrardan canlanması için “Hayde Akçakoca’ya” sloganıyla turizm platformu oluşturuldu. Oluşturulan platforma üst düzey siyasetçiler ve vatandaşlar büyük ilgi göstererek destek verdi.

" Her şey turizmi eski haline getirmek için"

Salı günü kampanyayı gündeme getirdiklerini belirten Keşir şunları ifade etti:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk hanımla Çarşamba günü Akçakoca’ya gittiğimizde tabiri caizse adeta ölü bir şehir vardı. Akçakoca normalde hep  kalabalık olurdu . Çuhallı çarşısından, merkez camiinin bulunduğu alana kadar şehirde boşluklar vardı . İptal edilen rezervasyonlar vardı. Birkaç telefon görüşmesi yaptık. Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy beyle görüştük destek verip veremeyecekleri sorduk . Çarşamba günü sivil  paydaşlarımızla hemen bir araya geldik. Ardından  Perşembe günü Düzce Belediyesi, Akçakoca Belediyesi, Ticaret Odaları, Turizmciler Derneği ve Düzce Valiliği ile beraber hemen hızlıca iş bölümü yaptık. Filmi kimin çekeceğini belirledik ,İş bölümü yaptık. 40 saniyede filmde ne görülmesi gerek diye düşündük ve tasarladık .Cuma günü Turizm Bakan Yardımcımız  Nadir Alparslan Akçakoca’ya sırf bu iş için geldi. Aslında herkesin gönül verdiği bir kampanya oldu ve sosyal medyada etiket yaparak reklam yapmak istedik.”

“Adeta ölü bir şehir vardı”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Çarşamba günü Akçakoca’ya gittiklerinde “ÖLÜ BİR ŞEHİR” olduğunu belirten Ayşe Keşir ,

Çarşamba günü Akçakoca’ya gittiğimizde adeta ölü bir şehir vardı. Akçakoca’yı böyle görmeye alışkın değiliz o  yüzden süreci hemen hızlandırdık. “ dedi.


“24 Saat olmadan 10 milyon insana tanıtım videosunu ulaştırdık”

Tanıtım videosunu kısa süre içerisinde sosyal medyada ilgi gördüğünü ifade eden vekil Keşir şunları söyledi  :

“Kültür ve Turizm Bakanlığının basın bölümünden de yardım istedik . Ayrıca son Başbakanımız Binali Yıldırım video ile destek verdi. Bunun yanı sıra   Binali beyin Bayram tatilinde Akçakoca’ya geleceğim demesi bizim için harika bir şey oldu. İlk Günde 10 milyon insana tanıtım videosunu  ulaştırdık . Twitter da ise saatlerce  gündemde kaldık ve etkili bir tanıtım videosu oldu.”
 
"Kısa süre içinde netice alındı"

Tanıtım kampanyasının  yapılmasının ardından netice alındığını belirten Ayşe Keşir şöyle belirtti:

“Turizm Derneğimizin Başkanı ile konuştuğumda bir hareketlilik ve kıpırdanma yaşandığını bizlere söylediler. Sosyal medyada tanıtım videosunun altına bizde geliyoruz yerimizi ayırtın diye yorumlarda bulundular .”

"KOSGEB faizleri ödeyecek"

Düzce’de yaşanan sel ve heyelan felaketinde zarar gören insanlara KOSGEB yardımında bulunulacağını ’da belirten Keşir : 

“Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 100 bin liraya kadar  olan borçların faizlerini KOSGEB ödeyecek. İlk bir yılda geri ödemesiz olacak. Kalan 36 ayda  ise 3 aylık taksitlerle ödenecek bir şekilde acil yardım desteği açılmış durumda .”

“Düzce’yi turizm platformu yapacağız”

Düzce’yi kısa ve uzun vadede turizm platformu yapmak istediklerini belirten Düzce  Milletvekili Ayşe Keşir  şu ifadeleri  yer verdi :

“Akçakoca’da turizm tanıtma platformu oldu ama biliyorsunuz Düzce’nin her yeri güzel yerlerle dolu . Bizler yakında yeni bir platform kurarak ,  Düzce Turizm Platformu adı altında  devam ettireceğiz. Akçakoca’nın yaralarını sararken diğer yandan ise Düzce’yi kısa ve uzun vadede Turizm platformlarına dönüştüreceğiz.”
 
Haber :C.A.KUŞ