TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Türkiye'deki incelemelerinin ardından bu kez rotasını yurtdışına çevirdi. Komisyona başkanlık eden Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve komisyon üyeleri Danimarka'ya gitti.  Keşir ve komisyon üyeleri Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yeni doğan bebekleri Mikail Karahan ellerinden alınan  İbrahim ve Ümmügülsüm çiftini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Keşir, ziyaretle ilgili olarak "Kopenhag'da sabah ilk durağımız Öztürk ailesi oldu. Tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olan İbrahim ve Gülsüm'ün bebeği daha doğmadan yetkililerce koruma altına alınma kararı alınmış. Bebek Kubilay doğar doğmaz anne ve babasından alınmış. İdare tarafından yapılan bu işleme aile itiraz ederek mücadele ediyor." bilgisini verdi.

Komisyon ardından Kopenhag'da Türk topluluğu ile biraraya gelerek tek tek sorunlarını dinlemeye gayret etti.Komisyon Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e yurtdışı ziyaretinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ile uzmanlardan oluşan heyet eşlik etti. Komisyon, 18 Nisan'da Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 18-20 Nisan'da İsveç'in başkenti Stockholm'de olacak.

Daha önce Almanya ve Hollanda'da temaslarda bulunan Komisyon, Danimarka ve İsveç'te yaşayan vatandaşların aile bütünlüğünün korunması açısından yaşadıkları sorunların yerinde tespit edilmesi, gençlik dairesinin uygulamaları, kültür, dil, iş ve aile yaşamı uyumlaştırması gibi konuların araştırılması amacıyla muhatap kişi ve kurum temsilcilerinden bilgi alacak.

Komisyon; boşanma, velayet, nafaka gibi aile hukukuna ilişkin konularda alternatif uyuşmazlık çözümüne dair sistemin nasıl işletildiği, bu konularda Türkiye'de hayata geçirilebilecek uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlıyor.

HABER;S. KAŞKIR