KESK'in aldığı grev kararı uyarınca ''insanca yaşamak istiyoruz'', ''onurlu mücadelemize devam edeceğiz'' sloganları eşliğinde Spor Sokak'ta toplanan grup adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Fevzi İpek, “Kamu emekçileri olarak, bugün Türkiye’nin dört bir yanında haklarımıza sahip çıkmak ve baskılara boyun eğmeyeceğimizi göstermek için grevdeyiz” dedi ve grev gerekçelerini şöyle sıraladı:

Neden grevdeyiz?

Tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşullarının sağlanması, çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi için grevdeyiz. 4/C, 4/B, 50/D, 4924 veya taşeron adı altında sürdürülen güvencesiz çalıştırma uygulamalarına son verilerek tüm çalışanlara iş güvencesi ve kadrolu çalışma sağlanması için grevdeyiz. Temel ücretlerin artırılarak, eşit işe eşit ücret sisteminin gerçek anlamıyla uygulanması için grevdeyiz. Sendikal hakları için mücadele edenleri baskı altına alıyor, sürgün ediyor, gözaltına alıyor ya da tutukluyorlar. Hukuksuz, haksız ve mesnetsiz biçimde yapılan gözaltı ve tutuklamalara son verilmesi, tutuklu arkadaşlarımızın serbest bırakılması için grevdeyiz. Yıllardır emekçi düşmanı yönetimlerin iktidarda bulunduğu Türkiye’de, başta biz kamu emekçileri olmak üzere toplumun geniş bir kesimi anti-demokratik uygulamaların hedefi haline getirilmiştir. Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik ve emeklilik haklarımıza yönelik saldırılar planlı olarak günden güne artmakta, çocuklarımızın geleceği piyasanın doymak bilmeyen vahşi ihtiyaçlarına kurban edilmek istenmektedir.”

Açıklamasını hükümeti eleştirerek sürdüren İpek, “AKP hükümeti geleceğimizi karartmayı amaçlayan, emek düşmanı politikalarla, kazanılmış haklarımızı gasp etmeye yönelik hesaplar peşinde koşmaya devam ettikçe, çalışma ve yaşam koşullarımızın daha da kötüleşmesi kaçınılmazdır. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, kamu emekçileri bu oyunu bozmaya kararlıdır. Bizler bu topraklarda haklarımız için; insanca yaşam ve daha iyi çalışma koşulları için; parasız eğitim ve sağlık hakkımız için; eşit, özgür ve demokratik bir ülke için mücadele etmenin zor, bedelinin ağır olduğunu biliyoruz. Ancak hiçbir güç, hiçbir tehdit, bizleri yürüdüğümüz yoldan ve savunduğumuz ilkelerden asla geri döndüremeyecektir.” dedi.

Grup, açıklamanın ardından halay çekerek, sessizce dağıldı.

Haber; C. ÜSTÜNER