KESK Genel Başkanı Lami Özgen bugün Düzce’ye geldi. Özgen bir basın toplantısı düzenleyerek, insanca bir yaşam için kamu çalışanları adına bazı talepleri olduğunu ve bu talepleri dile getirmek için 1 günlük uyarı grevine gideceklerini bildirdi. Özgen bu grevin, hükümetin yeni uygulamalarına karşı bir duruş olduğunu ifade etti.

Özgen, “ Öncelikle 21 aralık grevinde öne çıkardığımız talepleri size ifade etmek istiyorum. İnsanca bir yaşam için bütün kamu çalışanlarına güvenceli istidam taleplerimiz var. Yine grevli ve toplu sözleşmeli sendika talebimiz var. İnsanca yaşayacak temel ücretin bütün kamu çalışanların ihtiyacını karşılayacak şekilde olması talebimiz var. Ek ödemelerin emeklilikte sayılmasında yönelik talebimiz var. Baskı sürgün ceza gibi hükümetin çalışanlara ve bizim üyelerimize yönelik yaptığı uygulamalardan hareketle bu talepleri öne çıkararak biz KESK ve sağlık meslek örgütleri bir günlük uyarı grevine gidiyoruz. Bu uyarı grevinde temel hedefimiz özellikle kanun hükmünde kararnamelerle diğer bir değişle hükümetin kanun hükmünde kararname demokrasisi ile kamunun yeniden yapılanması, personel rejim yasasının değişikliği, ücret rejimin değişikliği gibi yeni uygulamalara karşı bir tutum ve duruştur.” Dedi.

Hükümetin 12 Haziran seçimlerinin ardından yüzde 50’lik bir halk desteği aldığını ifade eden Özgen, aynı hükümetin kamu çalışanlarını mağdur ettiğini vurguladı.

Özgen, “Aynı hükümet aynı paralelde yasama, yürütme ve yargıyı tekleştirerek kanun hükmünde kararnamelerle kamu çalışanlarını, bütün diğer çalışanları ve toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren bütün kamusal değişiklileri tek taraflı meclis gündemine getirmeden değişikliğe gitti. Biz başta kamu çalışanları olmak üzere şunu ifade etmek istiyoruz. Hükümetin kanun hükmünde kararnameler ile ki bunların çoğu anayasaya aykırıdır, kamu üzerinde yaptıkları değişikliler bizim aleyhimizedir. Bizim geçmişten beri kolektif mücadele ile elde ettiğimiz haklarımızın özellikle ekonomik sosyal ve demokratik haklarımızın peyderpey geri alınmasıdır. Bu geri alıma karşı biz KESK olarak toplumun diğer kesimleri ile birleşerek bu uyarı grevinde kendi tepkimizi bir kez daha ifade edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Özgen 21 aralıkta sağlık meslek örgütleri ile öne çıkarılan ve toplumun bütün kesimini ilgilendiren taleplerle greve gideceklerini belirtti.

Haber; H. İŞCAN