Türkiye genelinde uyarı grevine giden KESK Düzce’de de bugün meydanlardaydı. KESK Düzce dönem sözcüsü Fevzi İpek yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’nin son birkaç gündür tarihinin en önemli günlerini yaşadığını belirterek, protestoların dalga dalda ülkenin dört bir yanına dağıldığını söyledi.

 

“ Halkın, iktidarın ve Başbakan’ın saldırgan ve dayatmacı girişimlerine karşı yıllardır biriken öfkesi, son birkaç gün içinde halkın taleplerini dikkate almayan hükümete ve yönetim tarzına karşı kitlesel tepkilere dönüşmüştür. Son dört beş gündür süren protestoların vesilesi olan Taksim gezi parkına AVM yapılmasına bu kadar geniş bir şekilde karşı çıkılmasının temel nedeni, uzunca bir zamandan beri toplumun değişik kesimlerinden gelen talepler karşısında AKP Hükümetinin ve özellikle Başbakanın kibriyle desteklediği polis şiddeti, kaba kuvvet, gaz, cop, su panzerli saldırılarla yanıt vermesi artık insanların tahammül sınırlarını zorlamış ve kitlesel bir tepkiye dönüşmüştür.”  

 

İpek, KESK öncülüğünde yapılan uyarı grevinin halkı olduğunun, son yaşanan gelişmeler ile bir kez daha ortaya çıktığını söylerken, kazanılan hakların elden alınmasına, kentsel yıkım ve rant projelerine izin vermeyeceklerini ifade etti.

 

İpek, “ Türkiye’de emekçiler, halkın geniş kesimleri sadece çalışma hayatına yönelik saldırılara karşı değil, doğa ve bütün yaşam alanlarına yönelik her tür otoriter, faşist uygulamaya karşı sessiz ve tepkisiz kalmayacağını göstermiştir. KESK olarak günlerdir yaşanan devlet terörü karşısında, başta Başbakan, İçişleri Bakanı, Valiler ve Emniyet Müdürlerinin derhal istifa etmesini, göz altına alınanların serbest bırakılmasını, halkı aşağılayan, ötekileştiren politikalardan vaz geçilmesini istiyoruz.” dedi.

Haber; H. İŞCAN