Spor Sokak girişindeki zabıta noktasında toplanan KESK üyelerine bazı siyasi parti temsilcileri de destek verdi.  “Terörü lanetliyoruz, sorumluları göreve davet ediyoruz”  yazılı pankart taşıyan KESK üyeleri, sloganlar atarak yaşanan olayı kınadı.

KESK üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Düzce Temsilcisi Erdal Seycan, şunları söyledi: “ her gün yeni saldırı ve katliam haberleriyle uyanıyoruz. Dört bir yanımız kan barut kokuyor. Kan durmuyor acılar bitmiyor. katliamlarla savaş alanına dönüşmüş bir ülkede acıdan başka paylaşılacak bir şey kalmadığı bir ülkeye itiliyoruz. Bu kez bombalar Atatürk hava limanında patladı. Dün akşam yaşanan vahşi saldırıda onlarca vatandaşımız hayatını yitirdi, yüzlercesi yaralandı. İnsanlık dışı vahşi saldırı nefretle kınıyor lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

Hükümetin bu ve önceki olaylarda gösterdiği tutumu eleştiren Seycan,  ülkede toplumsal barışın tesis edilmesi gerektiğini savundu.

haber,s.kaşkır