30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere kısa süre kala adayların yanı sıra partilerin genel başkanları da yoğun bir çalışma içerisine girdi. İl il dolaşarak partileri için oy toplama çabasında olan yetkililer, seçim çalışmaları kapsamında seçmenler ile bir araya gelerek destek istemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici dün Düzce'ye geldi. Gümüşova otoban gişelerinde partililer tarafından karşılanan Destici akabinde Cumayeri ilçesindeki 75. Yıl Parkı'nda düzenlenen programla seçmene seslendi ve destek istedi.


Yerel yönetimlerde en başarılı partiyiz
Protokol otobüsü üzerinden Cumayeri halkına hitaben konuşma yapan Destici, yerel yönetimlerde en başarılı parti olduklarını iddia ederek, Büyük Birlik Partisi belediyelerinin iktidar belediyelerinden 3 kat daha fazla çalıştığını savundu.


Destici konuşmasının ardından Büyük Birlik Partisi Cumayeri Belediye Başkan Adayı Yakup Keleş, belediye meclis ve il genel meclisi üyelerini tek tek kürsüye çağırarak rozet taktı. Yakup Keleş ise Destici’ye, Mevlana’nın "Ne olursan ol yine gel" sözlerini içeren bir tablo takdim etti. Destici, ardından belediye başkan adayı ilan ettiği Keleş ve diğer üyelerin elini havaya kaldırdı.

Keşke hoca efendinin duasını alsak


Programda, vatandaşlara gül dağıtan Destici, haber ekibimize özel açıklamalarda bulundu. Gündemi değerlendiren Destici, 17 Aralık operasyonlarının ardından cemaatin Büyük Birlik Partisi’ne yöneldiği söylentisine şu şekilde cevap verdi: “Keşke bütün hocaefendilerin duasını alsak. Böyle muhterem bir insanın duasını tabii ki isteriz. Biz sadece tek bir cemaate değil, bütün cemaatlerle aynı mesafedeyiz. Bugüne kadar da siyasi menfaat içeren bir ilişki içine girmedik. Bunu bize söyleyen iktidar. İçine alan kontenjan veren onlar.”


Hukukun önü açılmazsa kötü olur


Destici, 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın tahliyesini de değerlendirdi. Destici, “Bunlar zaten şüpheliydi, cezaları kesinleşmemişti. Biz hukuk önünde aklanmaları gerektiğini söylemiştik. Hukukun önü açılmazsa kötü olur. Suçlananlar da hukuk önünde aklansın. Kim suçlu kim yanlış yapmış ortaya çıksın.” dedi.


Destici, Düzce ve diğer ilçe belediye başkan adaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.


Halk, “İstemiyorum” derse kendimi asarım

 
30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den aday gösterilmeyen Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş de Büyük Birlik Parti’ne geçme sebebini açıkladı. “Ben AK Parti’yi değil, AK Parti beni bıraktı” diyen Keleş, “HAS Parti’den AK Parti’ye geçtiğimizde daha iyi hizmet alırız düşüncesindeydim. Bu dönem vaad ettiklerimizi gerçekleştiremedik. Son kez aday olalım arzusu ile aday oldum. Önüme bir takım kriterler koydular. Demokratik kriterlerimiz var dediler. Bunlardan biri de halk oylaması. Şimdi anket yapsınlar halk, “Yakup Keleş’i istemiyorum” derse şu meydanda kendimi asarım. Kirli siyaset yapmadım. Hep şunu söyledim: “Vicdanları yaralamayın.” diye konuştu.

Ben yemin etmedim


AK Parti Aday Adayı Tanıtım Toplantısı'nda ettirilen yemine de atıfta bulunan Keleş, “İl başkanı ve diğer partililerin olduğu toplantıda ben yemin etmedim. Şu gün de söylüyorum: 10 kişiden 4’ü "Yakup Keleş’i istemiyorum." derse adaylıktan çekilirim. Benim için koltuk vazgeçilmez değildir. Bu millet beni bırakmadı.” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır