Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Faşist diktatör’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’a bir tepki de AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’den geldi.

“Toplumun içine nifak tohumları saçtı”
Keskin, söz konusu söylemin demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkede kabul edilemeyeceğini kaydetti. CHP’li Tezcan’ın açıkça toplumun içine nifak tohumları saçtığını savunan Keskin, “Demokrasinden dem vuran partilerin nefret söylemleriyle muhalefet etmeleri ne demokrasiyle ne de ifade özgürlüğü ile bağdaşmaktadır. Bu nefret ve kin söylemleri ana muhalefet partisi için utanç duyulması gereken bir olgudur. Bu türden söylemlerin ve çıkışların ana muhalefet partisine de zarar verdiğini görmek gerektiğini düşünüyorum. Hele ki bu zatın CHP’nin sözcüsü olması da içinde bulundukları vahametin bir göstergesidir. Ülkemizin zor ve meşakkatli dönemlerinde tüm toplumun bir ve birlik içinde hareket ederek üzerimize oynanan oyunları bertaraf etmesi gerekirken ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dilin kimseye faydası olmayacaktır. Provokatif ve seviyenin en aşağılara çekilmesinin milletin nazarında bir karşılığı tarihte de olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Dolayısıyla beraberliğin en üst düzeyde olması gereken bu dönemlerde tüm siyasi partilerin ölçülü, seviyeli ve nefret dilinden uzak bir siyaset anlayışı ile hareket etmelerini rica ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

“Diktatör görmek istiyorsa kendi tarihlerine bakmalarını öneriyorum”
CHP’li Bülent Tezcan’a da seslenen Keskin, şunları kaydetti: “Son olarak şunu söylemekte fayda görüyorum. Diktatör görmek istiyorsa kendi tarihlerine bakmalarını öneriyorum. CHP’li Tezcan’ın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Türk milletinden özür dilemesini bekliyorum.”  

Haber: C. ÜSTÜNER