AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, gündemde öne çıkan konuları bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırılar başta olmak üzere bir çok konuya değinen Keskin, ayrıca 18 Ağustos Cumartesi günü Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak partisinin 6. Büyük Kongresi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

"Düzce’miz kongreye 36 araçla katılacak"
24 Haziran seçimlerinin ardından yeni bir sürece girildiğini belirten Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "18 Ağustos’ta bir kongre yapacağız. Cumhurbaşkanımızın tekrar tek genel başkan adayı olduğu kongreye gideceğiz. Türkiye’nin daha güçlü, daha dirayetli olması için mücadele eden hükümetimiz ve teşkilatlarımızın dirayetini göstermek adına bu kongre bizim ve milletimiz için önemli bir kongredir. Düzce’miz kongreye 36 araçla katılacak. Yaklaşık bin 200 Düzceli hemşehrimiz ile 17 Ağustos’u 18 Ağustos'a bağlayan gece saat 05.00’da Düzce Belediye Meydanı'ndan 15 araç, ilçelerimizden ise 21 araçla Ankara Spor Salonu'na hareket etmiş olacağız."

"AK Parti ilerlemeyi yenilenmeyle teminat altına almış bir partidir"
"16 Nisan 2017 Halk Oylaması sonrası hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır." diyen Keskin, şu ifadeleri kullandı:

"Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu "Yuvam, sevdam, aşkım" dediği partisine geri dönmüştür. 6. olağan büyük kongre ile içinde bulunduğumuz bu yeni sürece uyum aşaması tamamlanacaktır. AK Parti Türkiye’ye hizmet etme ve hizmet etmeye ahdetmiş bir parti olmanın getirdiği sorumluluk bilinci ile bir demokrasi bir şöleni içerisinde kongresini yapacaktır. 16 yıldır girdiği tüm seçimleri kazanan AK Parti ilerlemeyi yenilenmeyle teminat altına almış bir partidir."

"Teşkilat mensuplarımızın İphone telefon kullanmasını istemiyoruz"
Açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Keskin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ABD'nin elektronik ürünlerine yönelik boykot kararı ile ilgili konuştu.

Keskin, "Amerika Birleşik Devletleri'ne ait olan özellikle İphone telefonları ve benzeri ürünlerle alakalı boykot kararını toplantıdan sonra açıklayacağız. Pazartesi gününden itibaren teşkilat mensuplarımızın İphone telefon kullanmasını istemiyoruz. Bu kampanyamızı saat 18.00 gibi başlatacağız. Bundan sonra hiçbir AK Parti mensubunda da İphone ve Amerikan ürünlerinin olmaması için bütün gayreti göstereceğiz." dedi. 

Keskin, yastık altındaki dolarların TL'ye çevrilmesi konusunda yapılan çağrılar üzerine teşkilat harekete geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün teşkilatlarımızı uyardık. Özellikle dolar, avro ve altın bozdurma konusunda teşkilatlarımız çok büyük bir gayret göstermiştir."

Vekil Yılmaz'ı eleştirdi
Konuşmasının devamında isim vermeden MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'a da atıfta bulunan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, geçtiğimiz günlerde Gölyaka'da devam eden TEM bağlantı çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulunan Yılmaz için şu ifadeleri kullandı:

"Gölyaka otoban çıkışıyla alakalı bazı siyasi arkadaşlarımız oraya gidip bazı açıklamalar yaptı. Konunun içeriğini bilmeden açıklama yapılması çok doğru değil. Ayrıca konuyla ilgilendikleri için teşekkür ediyorum ama konunun içeriğini bilmeden de böyle bir açıklama yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Hem Gölyaka'daki otoban çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bayramdan sonra ne gün açılacağı ile ilgili de bilgi vereceğim. Bu konuda müjde vereceğim. Kaynaşlı gişelerle alaklı da yarın itibariyle çalışma başlatılacak. Orada bayramla ilgili düzenleme yapılacak. Oradaki çalışma bayrama kadar bitmiş olacak bunun müjdesini vermiş olayım buradan. Burada yeni yapılan bağlantı yolunu da 29 Ekim’de açacağız. Biliyorsunuz kış aylarında böyle çalışmalar özellikle kazıklama çalışmaları yapılamıyor. Bizim bölgemiz deprem bölgesi olduğu için maalesef böyle bir eksiğimiz var. Yaptığımız yolların zemin çalışmalarını yapmadan üstündeki yapıyı yapmak bir ifade etmiyor. Yaz dönemlerinde bazı çalışmaların yapılması gerekiyor."

Haber: C. ÜSTÜNER