AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Öncü Radyo ve Televizyonun ortak yayınıyla hazırlanan Platform programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Düzce İl Başkanının sahip çıkmaması çok acı
Gümüşova’ya bağlı Selamlar Köyü’nde Öncü Haber ekibine yapılan çirkin saldırıyı değerlendiren AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, “CHP Genel Başkanından en alt kademesine kadar maalesef sokaklarda bu devletin gizli bilgilerini başka istihbarat örgütlerine sızdırmış insanlar için adalet isteyen bir ana muhalefet partisi ile karşı karşıyayız. Bunun akabinde adalet için yürüyenler Düzce’de konaklıyorlar ve Düzce’de basın mensuplarına tacizde darpta bulunuyorlar, kameralarını kırıp, kasetlerini alıyorlar. Daha üzücü olan şey de CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan da ‘siz ne yapıyorsunuz?’ diyerek onlara sahip çıkmıyor. Bu daha acı bir olay”dedi.

Küçülüyorsunuz
Tozan’ın Kılıçdaroğlu’na saldırı girişiminde bulunanN. A.’nın AK Parti üyesi olduğunu iddia etmesine ilişkin konuşan Keskin,“Bir de biz 2,5 yıldır Düzce’de hem siyasi arenada hem de siyasi partilerle olan ilişkileri düzeltmişiz, her konuyu konuşabilecek durumda olmamıza rağmen çıkıyorsunuz,‘bunu AK Parti Teşkilatları yapmıştır’ diyecek kadar küçülüyorsunuz. Zekeriya Bey’e kırgınlığımı buradan iletiyorum. Biz böyle siyaset yapamayız.”ifadelerini kullandı:

Anıtpark Meydanı’na davet etti
15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü hakkında konuşan Keskin, o gece ikinci bir Kurtuluş Savaşı’nın yapıldığını kaydederek 15 Temmuz Gecesi tüm Düzcelileri Anıtpark Meydanına demokrasi nöbeti tutmaya davet etti.

Değerlendirmelerimizi yapıyoruz
Keskin,3 Temmuz’da AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan İl Başkanları Toplantısının ardından başlayankongre süreci ile ilgili şu bilgiler verdi.

Keskin,“Genel merkezimin talimatıyla ilk önce beldelerimizin atamalarını yaptık. 3 Temmuz’da başlayan kongre sürecimiz 25 Şubat 2018’e kadar devam edecek. İlk olarak üyelerimizle ilgili çalışmalarımızı yapıp 30 Haziran itibariyle üye kayıtlarımızı kapattık. Bunun akabinde delege çalışmalarımıza başladık. Bunlar da parti içinde yapılacak. Ağustos ayı sonuna kadar sürecek. İlçe kongrelerimizi tamamlayacağız. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Akabinde kasım-Şubat ayları arasında bütün teşkilatlarımızın il kongreleri yapılacak ve AK Parti 2019, 2023 ve sonraki seçimlerinde daha güçlü bir ekiple yoluna devam edecek.”diye konuştu.

Bizde görev istenmez verilir
“Aday olacak mısınız?”ve “Gönlünüzde yatan bir milletvekilliği görevi var mı?” sorularını cevaplayan Keskin, “Bizde genel merkez ne takdir ederse ne görev verirse yapmak için yola çıkarız. Eğer genel merkez yollarını ayırmak isterse ya da devam etmek isterse eder. Biz de görev verilir. Verilen görev de en iyi şekilde yapılır. Bizim anlayışımızda görev istenmez verilir.”şeklinde konuştu.

Keskin, AK Parti İl Başkanlığı için basına yansıyan pek çok ismin olmasını “Ak Parti’nin zenginliği” olarak değerlendirdi.

“Bizim tüzüğümüze girmiş olmasını belki de bilmiyordu”
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in eski otogar kavşağına yaptırdığı Rabia Heykeli hakkında ilk kez yorum yapan Keskin şunları kaydetti:

“Sayın belediye başkanımızda 15 Temmuz’a gelindiği günlerde ‘böyle bir güzellik olsun’ anlamında yaptığını söyledi. Bende öyle düşünüyorum. Bizim tüzüğümüze girmiş olmasını belki de bilmiyordu. Bunu siyasi bir kimlik olarak kullanmadığını düşünüyorum.”

“Geldiğimde ben de biraz sorun yaşadım”
İstanbul Caddesi’nin yayalaştırma projesini hayata geçirdiği için Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i tebrik eden Keskin, “Düzce Belediye başkanımızı öncelikle tebrik ediyorum. Düzce’nin havasını değiştiren bir proje oldu. Her yeni bir şeyin getirdiği eksiklikler olabilir. Alt yapı ile ilgili çalışmaların giderilmesi için çalışmalar yapılıyor. Vatandaşlarımız bazı sıkıntılardan dolayı üzülüyor, kırılıyor. Buradan kendilerinden özür diliyorum. Kapatıldığında ben de Ankara’daydım. Geldiğimde ben de biraz sorun yaşadım. Ama bu sorun yeni bir şey yapıldığı için yaşanacak. Bu sorunların giderilmesi ile ilgili çalışmalar yapılacak.”diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Her şeyi yapalım ama çevreci olsun
Yığılca’ya kurulacak olan çimento fabrikasına ilişkin de sessizliğini koruyan Keskin, Düzce’nin istihdama ihtiyacı olduğunu belirterek, “Düzce yeşili ile ünlü bunu korumamız gerekiyor” dedi.

Keskin, “İki konuya hassasiyet gösteriyoruz. Birincisi doğamızı katletmeden istihdam sağlamamız gerekiyor. Düzce’nin çevresini kirletmeyecek yatırımların getirilmesi gerekiyor. Çevre ve şehircilik bakanlığımız tarafından çalışmalar devam ediyor. Devam ettiği sürece de bir şey söylememiz doğru olmaz. Elimizde iyi veya kötü olduğunu söylememiz için bir veri olması gerekiyor. Çalışmaların sonuçlanmasını bekliyoruz. Her şeyi yapalım ama çevreci olsun.”Diye konuştu.

“Ankara’da canı sıkılan CHP’li Düzce’de”
Çöp konusunda CHP tarafından ciddi algılar yaratılmaya çalışıldığını kaydeden AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, “Ne zaman Ankara’da canları sıkılsa kendilerine maden arıyor. Burası maden bulabileceğiniz bir yer değil.” Dedi.

“Dünyanın en ileri çöp sistemini Düzce’ye kuruyoruz”
Keskin yeni yapılacak katı atık depolama tesisinin bir fabrika sistemi gibi çalışacağını kaydederek şöyle konuştu:

“Tesisin nereye kurulacağı ile ilgili Düzce Belediyesi ciddi bir çalışma içerisinde. Kurulacak tesisi bir yerleşim yerinin etrafında olmayacak. Kurulacak tesis, OSB’lerdeki bir fabrika şeklinde olacak. Çöp fabrikaları bu fabrikalara girecek bu fabrikanın içinde hiçbir koku ve sızıntıya, çevreye zarar vermeyecek bir silo şekilden boşaltılacak ve çöp diğer taraftan bir kum halinde çıkartılacak. Bu kum da asfalt yapımında kullanılacak. Düzce’nin çöpü kimseye zarar vermeden çözülmüş olacak. Dünyanın en ileri çöp sistemini Düzce’ye kuruyoruz.”

“Modern stadyum projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda”
Düzcespor’a yeni sezonda başarılar dileyen ve yanında olacaklarını kaydeden Keskin, Başbakan Binali Yıldırım’ın 16 Nisan Referandumu öncesinde Düzce’de yaptığı mitingde Düzcelilere modern stadyum yapılmasına ilişkin proje çalışmalarının Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda yapıldığını belirtti.

Haber: Ö. YILMAZ